Takmičari "Delfina" oduvali konkurenciju

Pored domaćih jedriličara iz tivatskog "Delfina", učešće su uzeli klubovi "Jugole Grakalić" iz Herceg Novog, "Lahor" iz Kotora i "Jovo Dabović" iz Baošića
0 komentar(a)
regata memorijal Spasić i Mašara, Foto: JK Delfin
regata memorijal Spasić i Mašara, Foto: JK Delfin
Ažurirano: 21.08.2017. 13:31h

U organizaciji JK "Delfin" u akvatorijumu Tivatskog zaliva, proteklog vikenda održana je dvodnevna tradicionalna regata "Memorijal Spasić i Mašara" za sportske klase Optimist, Laser 4.7 i Laser Radial.

Ljubitelji jedrenja imali su priliku da uživaju u dva dana zanimljivih takmičenja na regati koja ima višedecenijsku tradiciju.

Pored domaćih jedriličara iz tivatskog "Delfina", učešće su uzeli klubovi "Jugole Grakalić" iz Herceg Novog, "Lahor" iz Kotora i "Jovo Dabović" iz Baošića.

Vremenski uslovi su išli na ruku organizatorima, posebno u subotu. Prvog dana, jedrene su tri regate a jedriličari su se borili sa oštrijalom jačine od 6 do 15 čvorova. U nedjelju je vjetar bio slabijeg intenziteta. jedrena je samo jedna regata, a jačina jugoistočnog vjetra je iznosila od 4 do 6 čvorova.

U klasi Optimist koja je osnova za olimpijske klase, i preko koje su do medalja na Svjetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama prošli svi najbolji jedriličari i jedriličarke planete, u generalnom plasmanu prvi je bio Nikola Golubović, drugi Pavle Musić a treći Danilo Jončić svi iz "Delfina". Golubović i Jončić su nedavno učestvovali na Evropskom prvenstvu u klasi Optimist u bugarskm Burgasu, gdje su stekli značajno iskustvo.

U konkurenciji jedriličara do 12 godina, takođe u klasi Optimist prvo mjesto je osvojio Pavle Musić, drugo Vasilije Kurbanović i treće Petar Klakor svi iz kluba "Delfin" iz Tivta.

U konkurenciji jedriličarki prvo mjesto je osvojila Josipa Čelanović iz JK Delfin, druga je bila Nina Strahinja iz JK Lahora, a treća Romina Racković takođe iz JK Lahor.

U klasi Laser Radial jedriličari kluba "Delfin" su potvrdili dominaciju u Crnoj Gori. Osvojili su sve tri medalje.

Ilija Marković zlato, Irina Kusovac srebro i Balša Dojkić bronzu. Podsjećanja radi, Ilija Marković i Irina Kusovac su nedavno učestvovali na Svjetskom prvenstvu za juniore u belgijskom Njuportu. Ilija je bio 21. u konkurenciji jedriličara do 16 godina, a oboje su bili srebrnoj grupi najboljih jedriličara planete. U klasi Laser 4.7. prvo mjesto je osvojio Igor Nikolić iz JK Delfin, drugi je bio Stefan Anđelić takođe iz JK Delfin dok je Petar Kovačević iz JK Lahor bio treći.

Bonus video: