Dobrovoljni davaoci krvi nikšićke Pivare prikupili 37 jedinica krvi

"Kroz dvije ovogodišnje akcije uspjeli smo da doniramo 73 jedinice krvi i tako značajno pomognemo onima kojima je ova dragocjena tečnost potrebna u najvažnijim trenucima"

1058 pregleda 2 komentar(a)
Detalj sa akcije dobrovoljnog davanja krvi, Foto: Pivara „Trebjesa“
Detalj sa akcije dobrovoljnog davanja krvi, Foto: Pivara „Trebjesa“

Klub dobrovoljnih davalaca krvi (KDDK) Pivare „Trebjesa“ organizovao je akciju davalaštva u okviru koje je sakupljeno 37 jedinica krvi. Riječ je o drugoj akciji pomenutog kluba u ovoj godini, i 27. od njihovog osnivanja.

„Kroz dvije ovogodišnje akcije uspjeli smo da doniramo 73 jedinice krvi i tako značajno pomognemo onima kojima je ova dragocjena tečnost potrebna u najvažnijim trenucima. Pokazali smo da smo tu jedni za druge, a upravo to nam je najveća motivacija da već 13 godina njegujemo tradiciju filantropije na ovaj način. Jednako važno nam je što naši sugrađani već preko deceniju mogu da računaju na naše članove čime dajemo doprinos zajednici kojoj pripadamo“, poručio je predsjednik KDDK Pivare „Trebjesa“ Željko Vučetić.

Zahvalio se Centru za transfuziju krvi Doma zdravlja Nikšić na podršci i profesionalnosti i poručio da će nastaviti, motivisani željom da, udruženi, pomognu, sa akcijama.

Članovi Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ od njegovog osnivanja 2010. godine prikupili su gotovo 1.300 jedinica krvi. Klub organizuje dvije akcije godišnje – jednu u proljeće, a drugu uoči dana kompanije, u oktobru.

Bonus video: