Zaga: Ulcinjani piju kvalitetnu vodu

Direktor Vodovoda i kanalizacija najavio značajna ulaganja tokom naredne godine

3113 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Samir Adrović
Foto: Samir Adrović

Ulcinj se trenutno snabdijeva sa ukupno 240 litara uglavnom kvalitetne, fizičko-hemijski i bakteriološki ispravne pijaće vode.

To je “Vijestima” potvrdio direktor Vodovoda i kanalizacija Ajet Zaga.

Najviše vode Ulcinj crpi sa izvorišta u Lisna Bori, 160 litara u sekundi (l/s), zatim sa dvije pumpe na Bojani 25 l/s, iz Donje Klezne 20 l/s, iz Mida, Kruta i Gornje Klezne 15l/s i iz Salča 5l/s. Iz regionalnog vodovoda, Ulcinj se snabdijeva sa 15 sekundnih litara vode. Voda sa Bojane i iz Lisna Bori konitunirano se hloriše i bakteriološki odgovora, ali usljed raznih vanjskih uticaja kao što je nivo podzemnih voda ili padavina, povremeno dolazi do poremećaja fizičko-hemijskog sastava vode. Voda sa ostalih izvorišta i iz Regionalnog vodovoda je kvalitetna, i fizičko- hemijski i bakteriološki u potpunosti ispravna.

“Naši građani piju kvalitetnu vodu”, kazao je Zaga.

Naveo je da tokom sezone nije bilo većih problema u snabdijevanju grada vodom. Tokom sezone, grad sa svim okolnim selima snabdijevao sa 410 litara vode u sekundi.

“Nalazimo se pred značajnim investicionim periodom budući da smo identifikovali i locirali mjesta na kojim moramo intervenisati”, kazao je Zaga.

Vodovod i kanalizacija planira da za investicije u narednoj godini utroši preko 330 hiljada eura. Predračunska vrijednost izgradnje novog cjevovovoda kod kafane “London” iznosi 180 hiljada eura, nova vodovodna linija u dužini od 3 kilometra u selu Kolomza koštaće 75 hiljada eura, vrijednost radova na poboljšanju vodosnabdijevanja donjeg dijela Starog grada procijenjena je na 35 hiljada eura, višestepena pumpa za objekat u Klezni košta 25 hiljada eura, dok vrijednost radova na zamjeni cjevovoda u selu Zoganje pored kuće Nikića iznosi 17 hiljada eura.

Bonus video: