Tivat: Potpisan ugovor o nastavku saradnje na realizaciji projekta Evropske omladinske kartice

Evropska omladinska kartica (EYCA) u Tivtu

3404 pregleda 0 komentar(a)
Sa potpisivanja ugovora, Foto: Opština Tivat
Sa potpisivanja ugovora, Foto: Opština Tivat

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović i izvršni direktor NVO “Centar za omladinsku edukaciju” Jugoslav Radović potpisali su danas ugovor o nastavku saradnje na realizaciji projekta Evropske omladinske kartice (EYCA) u Tivtu.

“Zadovoljstvo nam je nastaviti saradnju sa Centrom za omladinsku edukaciju to smatramo značajnim za mlade Tivta. Brojni popusti, ali i određeni edukativni sadržaji nude se mladima grada kroz ovu saradnju i lokalna uprava će nastaviti sa proaktivnim djelovanjem kada je u pitanju sprovođenje omladinske politike”, najavio je Komnenović.

Evropska omladinska kartica (EYCA) je jedina zvanična i besplatna benefit kartica za mlade, koja svim građanima i građankama uzrasta 13 do 29 godina omogućava da koriste preko 250 popusta u Crnoj Gori i preko 30 hiljada popusta u čitavoj Evropi.

U protekle četiri godine, koliko dugo lokalna uprava učestvuje u programu Evropske omladinske kartice, ista je distribuirana ka više od 1.300 mladih Tivćana.

“Centar za omladinsku edukaciju do sada je ostvario partnerstvo sa osam lokalnih uprava u Crnoj Gori. Saradnje kao što je ova jačaju pozicije mladih i kreiraju bolji život za mlade u lokalnim zajednicama. Oni su takođe sjajna prilika za programe neformalne edukacije koje su nekada dio Lokalnog akcionog plana za mlade a nekada rezultat interesovanja i potreba mladih. Zahvaljujem se predsjedniku Komnenoviću na prepoznavanju značaja ovog projekta i na budućim zajedničkim aktivnostima”, istakao je Jugoslav Radović.

Potpisivanju ugovora o produžetku saradnje prisustvovali su sekretarka za društvene djelatnosti Olivera Mišković Vidojević i savjetnik u Sekretarijatu Aleksandar Daković.

Interesovanje za karticu je svakodnevno, a od posebnog značaja je organizacija šest tematskih radionica, obuka ili treninga koje za cilj imaju jačanje profesionalnih vještina mladih, a koje Opština realizuje u partnerstvu sa Centrom za omladinsku edukaciju – poručili su iz ovog Sekretarijata napominjući da se kartica može preuzeti svakog radnog dana u njihovim prostorijama dok su sve informacije o popustima dostupne na sajtu www.omladinskakartica.me.

Bonus video: