Upravni odbor UCG: Đurđica Perović ponovo izabrana za dekanicu Fakulteta za turizam i hotelijerstvo

"Na današnjoj sjednici, nakon pribavljanja pravnih mišljenja više stručnih lica i tijela i konstruktivne diskusije, članovi Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore jednoglasnosno su odlučili da Miodrag Radunović nastavi mandat u svojstvu dekana Medicinskog fakulteta", stoji u saopštenju

1913 pregleda 1 komentar(a)
Rektorat UCG (Ilustracija), Foto: Boris Pejović
Rektorat UCG (Ilustracija), Foto: Boris Pejović

Upravni odbor Univeziteta Crne Gore ponovo je damas izabrao za dekanicu Fakulteta za turizam i hotelijerstvo Đurđicu Perović, za mandatni period od 2024. do 2027. godine, navodi se u saopštenju Univerziteta Crne Gore (UCG).

"Na sjednici kojom je predsjedavala Rajka Glušica, Odluka o reizboru Perović za dekana donijeta je jednoglasno na predlog Vijeća Fakulteta za turizam i hotelijerstvo i uz pozitivno mišljenje rektora Vladimira Božovića", saopšteno je iz UCG.

U svom dosadašnjem radu Đurđica Perović obavljala je funkcije prorektora za nastavu Univerziteta, dodaje se, rukovodioca studijskog programa Turizam, prodekana za nastavu Fakulteta, menadžera akademskog integriteta Univerziteta, predstavljala je Fakultet za turizam i hotelijestvo u strukovnom Vijeću u dva mandata i predsjedavala istim.

"U tekućem mandatu obavljala je dužnosti dekana i člana Senata Univerziteta Crne Gore", stoji u saopštenju.

Na današnjoj sjednici, nakon pribavljanja pravnih mišljenja više stručnih lica i tijela i konstruktivne diskusije, kako se navodi u saopštenju, članovi Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore jednoglasnosno su odlučili da Miodrag Radunović nastavi mandat u svojstvu dekana Medicinskog fakulteta.

"Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je pokrenuo i proceduru za izbor organa rukovođenja Fakulteta političkih nauka, dok će tekst konkurs biti objavljen u Biltenu Univerziteta Crne Gore i u dnevnom listu koji se distribuira na teritoriji Crne Gore. Prijave na konkurs će se podnositi u roku od 15 dana od dana objavljivanja teksta konkursa u dnevnom listu", saopšteno je.

Na istoj sjednici donijeta je Odluka o visine naknade za doktorske studije u visini od 750,00 eura po semestru za studijsku 2023/2024. godinu, te je donijeta, stoji u saopštenju, i odluka kojom saradnici u nastavi/istraživanju na Univerzitetu Crne Gore oslobođeni plaćanja naknade za studiranja.

"Pored kadrovskih i finansijskih pitanja, na sjednici su bila razmatrana i druga pitanja iz domena tekućeg poslovanja Univerziteta Crne Gore", dodaje se u saopštenju UCG.

Bonus video: