MPŠV: Produžen rok za podnošenje zahtjeva za podršku za preradu mlijeka

Sredstva podrške po tom javnom pozivu ostvaruju proizvođači koji prerađuju mlijeko na svom gazdinstvu u vidu premije u iznosu od deset centi po litru prerađenog mlijeka

1675 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede (MPŠV) produžilo je rok za podnošenje prijava na javni poziv za dodjelu podrške za preradu mlijeka na gazdinstvu za drugu polovinu ove godinu.

Iz tog Vladinog resora je saopšteno da se zahtjevi mogu dostaviti najkasnije do 1. novembra, isključivo putem preporučene pošte na adresu Rimski trg 46, 81000 Podgorica, sa naznakom: “Po Javnom pozivu za dodjelu podrške za preradu mlijeka na gazdinstvu za drugu polovinu 2023. godine".

Korisnici podrške su, kako se navodi u pozivu, poljoprivredna gazdinstva koja se bave proizvodnjom mliječnih proizvoda koje stavljaju u promet, korisnici premija ovog ministarstva za preradu mlijeka na gazdinstvu, a upisana su u Registar registrovanih objekata za proizvodnju, preradu i distribuciju hrane.

Sredstva podrške po tom javnom pozivu ostvaruju proizvođači koji prerađuju mlijeko na svom gazdinstvu u vidu premije u iznosu od deset centi po litru prerađenog mlijeka.

Bonus video: