Potpisan Protokol između Opštine Kotor i Asocijacije menadžera CG: Unaprijediti poslovni ambijent na području opštine

"Protokol će omogućiti da privredni činioci grada daju doprinos Kotoru u onoj mjeri koliko Kotor zaista znači, ne samo u turističkom nego i u kulturnom i poslovnom smislu", rekao je u predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore Budimir Raičković

1636 pregleda 0 komentar(a)
Raičković i Jokić, Foto: Asocijacija menadžera Crne Gore
Raičković i Jokić, Foto: Asocijacija menadžera Crne Gore

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić potpisao je danas Protokol o saradnji sa Asocijacijom menadžera Crne Gore (AMMCG) koji, između ostalog, ima za cilj kreiranje povoljnijeg poslovnog ambijenta na području kotorske opštine, kao i boljih servisa za privredu i građane, saopšteno je iz te asocijacije.

“Još jednom potvrđujemo ono što smo našem gradu u proteklih sedam godina više puta potvrdili djelima - da se na mjesta rukovodilaca i mjesta odlučivanja ne dolazi po partijskom ključu, već po stručnosti. Potpisivanje Protokola predstavlja još jedan dokaz opredijeljenosti gradske uprave za razvoj i diverzifikaciju privredne ponude grada. Stručna pomoć Asocijacije menadžera Crne Gore biće nam veoma značajna u projektima razvijanja buduće biznis zone, kao i u projektima prekograničnih saradnji. Vjerujem da ćemo zajednički uspjeti da Kotor pozicioniramo visoko na mapi poslovnog svijeta, kao što je visoko na mapi turističkih destinacija”, poručio je Jokić.

Raičković i Jokić
Raičković i Jokićfoto: Asocijacija menadžera Crne Gore

Protokol o saradnji je u ime Asocijacije menadžera Crne Gore potpisao predsjednik Budimir Raičković.

Pozdravljajući dosadađnja dostignuća lokalne administracije, poručio je: “Cijenim da je ovaj Protokol izuzetno značajan za poslovnu zajednicu, posebno onu koja se bavi liderstvom i menadžerskom strukom. Omogućiće da privredni činioci grada daju doprinos Kotoru u onoj mjeri koliko Kotor zaista znači ne samo u turističkom nego i u kulturnom i poslovnom smislu. Radujem se svim budućim projektima i mislim da će udruživanjem struke i lokalne uprave uspjeh biti neizbježan. Drago mi je da smo danas formalizovali inače dobru saradnju sa Kotorom ali je suština da možemo i jedan korak više.”

"Zajedničke aktivnosti podrazumijevaće razne događaje sa ciljem ostvarivanja zajedničkih i strateških ciljeva: unapređenja liderskih, menadžerskih i preduzetničkih znanja i vještina kroz realizaciju treninga i drugih vidova edukacije, zatim podršku aktivnostima usmjerenim ka što većem uključenju žena u preduzetništvo, kao i na menadžerskim i liderskim pozicijama u javnom i privatnom sektoru", navodi se u saopštenju asocijacije.

Sa potpisivanja Protokola
Sa potpisivanja Protokolafoto: Asocijacija menadžera Crne Gore

Aktivna saradnja ogledaće se i u realizaciji projekata na polju digitalne transformacije, kazali su iz asocijacije, posebno u cilju unapređenja, podizanja efikasnosti i kvaliteta eServisa, te drugih usluga za građane i privredu, zatim u razmjeni znanja i iskustava na polju primjene vještačke inteligencije (AI) i drugih naprednih tehnologija, te kreiranju i apliciranju za međunarodne projekte od interesa za Opštinu, međuopštinsku, regionalnu i međunarodnu saradnju.

"Jedan od ciljeva saradnje biće povezivanje sa ostalim organizacijama, institucijama i naučnim ustanovama, te zajednički rad na unapređenju privrednog života i poslovnog ambijenta, kao i edukacija menadžera i privrednika iz oblasti ekonomije, menadžmenta i preduzetništva kroz organizaciju stručnih rasprava, okruglih stolova, foruma, konferencija i slično. U planu je priprema zajedničkih projekata, kao i formiranje Kluba menadžera - Poslovnog kluba Kotor", stoji u saopštenju Asocijacije menadžera Crne Gore.

Bonus video: