Dukaj: Herceg Novi ima potencijal za razvoj koji bi bio zapažen na svjetskom nivou

"Velike investicione, turističke, istorijske, kulturne, arheološke i druge mogućnosti daju dodatnu vrijednost kontinuiranom razvoju ove opštine, koja je usmjerena na podizanje standarda zivota njenih građana", rekao je ministar

5644 pregleda 12 komentar(a)
Dukaj, Foto: Luka Zeković
Dukaj, Foto: Luka Zeković

Mediteranski duh, geografski položaj i odlična međunarodna povezanost čine Herceg Novi opštinom sa potencijalima za razvoj koji bi bili zapaženi ne samo na državnom, nego i na regionalnom, pa i evropskom i svjetskom nivou, kazao je ministar javne uprave Maraš Dukaj.

On je čestitao 28. oktobar, Dan opštine Herceg Novi, predsjedniku Opštine Stevanu Katiću i predsjedniku Skupštine opštine Ivanu Otoviću.

"Koristim priliku, kako u ime Ministarstva javne uprave, tako i u svoje lično ime, da vama, i svim građanima Opštine Herceg Novi od srca čestitam 28. oktobar, Dan opštine. Mediteranski duh, geografski položaj i odlična međunarodna povezanost, čine Herceg Novi opštinom sa potencijalima za razvoj koji bi bili zapaženi ne samo na državnom, nego i na regionalnom pa i evropskom i svjetskom nivou. Velike investicione, turističke, istorijske, kulturne, arheološke i druge mogućnosti, daju dodatnu vrijednost kontinuiranom razvoju ove opštine, koja je usmjerena na podizanje standarda zivota njenih građana", naveo je Dukaj u čestitki.

Opština Herceg Novi, kako je naveo, posebnu pažnju posvećuje mladima, studentima i sportistima.

"Kao takva Opština je od Komisije ACES Europa proglašena za - Evropski grad sporta za 2024. godinu. Osim toga, Herceg Novi je Grad mimoze, i predstavlja jedinstveno mjesto očuvanja kulturnih vrijednosti, karakteristika i duha prošlosti, kao i očuvanja svih ljepota multikulturalnosti i skladnog suživota. Dani mimoze okupljaju ljude iz cijelog svijeta, pa je to prilika za promociju svih vrijednosti, ali i upoznavanje i povezivanje među ljudima", dodaje Dukaj.

Rekao je da Ministarstvo javne uprave nastavlja sa podrškom opštini Herceg Novi u oblasti povećanja kvaliteta i efikasnosti javnih usluga, digitalne transformacije i modernizacije javnog sektora. "Uz najbolje želje vama, svim građankama i građanima Herceg Novi, još jednom čestitam 28. oktobar", zaključio je.

Bonus video: