Kljajić: Degradacija struke i medicinskih načela, Šćekić bolje da se pomoli za opravku mamografa

Lidija Kljajić rekla da je odlazeći ministar "opčinjen fanatičnom zloupotrebom crkve u političke svrhe"

12926 pregleda 89 reakcija 41 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Specijalista-infektolog Lidija Kljajić (DPS) prokomentarisala je vijest da je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić poklonio ikonu medicinskom osoblju Klinike za očne bolesti u Kliničkom centru, rekavši da je Šćekić "opčinjen fanatičnom zloupotrebom crkve u političke svrhe".

Rekla je da bi mu bolje bilo da se "pomoli za opravku" mamografa u toj ustanovi.

"Dragoslav Šćekić, čovjek koji je svoju prvu funkciju u zdravstvenom sistemu kao direktor FZO započeo odlaskom službenim automobilom na Gazimestan, svoju, nadamo se, posljednju funkciju u zdravstvenom sistemu završava darivanjem ikona zaposlenim u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Crnoj Gori. Opčinjen fanatičnom zloupotrebom crkve u političke svrhe, misleći da će na taj način nadoknaditi odsustvo partijske i političke vizije i patriotizma, g. Šćekić zaboravlja da u zdravstvenom sistemu Crne Gore rade radnici svih vjera i nacija i da se liječe svi građani naše zemlje bez obzira na vjerske i bilo koje druge razlike. Urušavanje zdravstvenog sistema on i njemu slični poslušnici sa jučerašnjeg skupa u KCCG su odavno započeli i ovo je krajnji pokušaj prelaska sa nauke na tzv. 'vjersku medicinu'. Dugo su sve uspjehe i vizionarske projekte prethodnog rukovodstva KCCG prisvajali kao svoje, pa je red došao na jedan njihov projekat, da pretvore umjesto operacione u salu za darivanje vjerskih obilježija", saopštila je Kljajić.

Rekla je da je porazno što "u sred mjeseca u kojem se obilježava borba protiv kancera dojki" ne radi mamograf u Kliničkom centru.

"Pa bi bolje bilo da se pomoli za njegovu opravku kako bi građanke Crne Gore konačno mogle da urade preventivne i redovne preglede i da ne čekaju mjesecima na iste. Vrijeme apsurda i čuda, počelo je, sjetimo se, pričešćivanjem pacijenata u jutarnjim vizitama a završava se kačenjem ikona po operacionim salama. Degradacija struke i svih medicinskih načela", zaključuje Kljajić.

Bonus video: