MZ: Za medicinsku opremu u Opštoj bolnici u Pljevljima obezbijeđeno 300.000 eura

"Pored toga, Vlada je dala saglasnost i za zaključivanje Kolektivnog ugovora Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju „Dr Simo Milošević“ A.D. Igalo, na predlog Ministarstva zdravlja, koji je prethodno usaglašen sa Ministarstvom finansija", saopšteno je iz Ministarstva zdravlja

4246 pregleda 3 komentar(a)
Opšta bolnica Pljevlja (Ilustracija), Foto: Goran Malidžan
Opšta bolnica Pljevlja (Ilustracija), Foto: Goran Malidžan

Opštoj bolnici Pljevlja, na osnovu odluke, koju je na predlog Ministarstva zdravlja, Vlada usvojila na jučerašnjoj elektronskoj sjednici, za nabavku medicinske opreme biće uplaćeno 300.000,00 eura i to za novi autoklav, hiruruške instrumente, opremu za laparaskopiju, porođajni sto i ostalu neophodnu nedostajuću opremu.

To je saopšteno iz Ministarstva zdravlja (MZ).

"Pored pljevaljske bolnice, istom odlukom, Klinički centar Crne Gore dobiće 42.094,69 eura za kupovinu aparata za anesteziju za potrebe hirurgije, Kliničko-bolnički centar Kotor 50.372,36 eura za medicinsku opremu za organizacionu jedinicu Meljine i Dom zdravlja Pljevlja, za medicinsku opremu za potrebe zdravstvene stanice Žabljak 8.532,95 eura", navodi se u saopštenju.

Vlada je prihvatila je Predlog Ministarstva zdravlja za preusmjeravanje sredstava, dodaje se u saopštenju, u iznosu od 401.000,00 eura, sa potrošačke jedinice Ministarstva zdravlja na potrošačku jedinicu Fonda za zdravstveno osiguranje, koji će ova sredstva uplatiti na račune pomenutih zdravstvenih ustanova u cilju efikasnijeg funkcionisanja zdravstvenog sistema i unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite.

"Pored toga, Vlada je dala saglasnost i za zaključivanje Kolektivnog ugovora Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju „Dr Simo Milošević“ A.D. Igalo, na predlog Ministarstva zdravlja, koji je prethodno usaglašen sa Ministarstvom finansija. Ovim dokumentom, u skladu sa Zakonom o radu, Zakonom o zaradama u javnom sektoru, Opštim kolektivnim ugovorom i Granskim kolektivnim ugovorom za zdravstvenu djelatnost, uređuju se pojedina prava i obaveze iz rada i po osnovu rada zaposlenih u Institutu Igalo, zatim prava i obaveze poslodavaca preme zaposlenima, kao i međusobna prava i obaveze", saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Bonus video: