Komunalna policija Budve naložila uklanjanje izložbe "Lica ruskog otpora" ispred zidina Starog grada

Analitičar Ljubomir Filipović je kazao "Vijestima" da su oni uredno prijavili digađaj Odjeljenju bezbjednosti Budva, te da su to i proslijedili Opštini Budva. Vršilac dužnosti načelnika Komunalne policije i inspekcije Vladan Braunović kazao je "Vijestima" da organizatori nijesu imali odobrenje za zauzimanje javne površine od strane nadležnog organa

25083 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

U Budvi je danas u 14 sati otvorena izložba "Lica ruskog otpora", koja pokazuje sudbine i biografije političkih zatvorenika u Rusiji, koji su zbog svog političkog djelovanja osuđeni na višegodišnje kazne zatvora.

Izložba je postavljena ispred zidina Starog grada, ali je komunalna policija Budve naložila uklanjanje jer navodno nemaju dozvolu o zauzimanju javnog prostora.

Jedan od organizatora, analitičar Ljubomir Filipović je kazao "Vijestima" da su oni uredno prijavili digađaj Odjeljenju bezbjednosti Budva, te da su to i proslijedili Opštini Budva. Prema njegovim riječima dogovoreno je sa službenicima Komunalne policije koji su bili na licu mjesta da oni sami uklone panoe.

Vršilac dužnosti načelnika Komunalne policije i inspekcije Vladan Braunović kazao je "Vijestima" da organizatori nijesu imali odobrenje za zauzimanje javne površine od strane nadležnog organa, odnosno Opštine Budva.

izložba Lica ruskog otpora
foto: Privatna arhiva

On je pojasnio da, iako su organizatori prijavili skup Odjeljenju bezbjednosti Budva, bili su dužni da od nadležnog organa dobiju odobrenje za zauzimanje javne površina.

"Komunala policija provjerava da li postoji odobrenje da se javna površina zauzme, jer to je u okviru naše nadležnosti. Iako je službenik Komunalne policije utvrdio da organizatori nemaju odobrenje, te je shodno propisima mogao da izrekne kaznu, to nije učinio, već je usmeno sa organizatorima dogovorio da oni sami uklone panoe u predviđeno vrijeme", kazao je Braunović.

Bonus video: