Raspisan javni oglas za raspodjelu besplatnih obroka za 2024. u Podgorici

Riječ je o raspodjeli 700 dnevnih besplatnih obroka za narednu godinu koji se serviraju u objektu Narodne kuhinje na Koniku, a određeni broj obroka dostavlja se na pojedinačne kućne adrese

1427 pregleda 1 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada raspisao je javni oglas za raspodjelu besplatnih obroka za 2024. godinu.

Riječ je o raspodjeli 700 dnevnih besplatnih obroka za narednu godinu koji se serviraju u objektu Narodne kuhinje na Koniku, a određeni broj obroka dostavlja se na pojedinačne kućne adrese.

"Pravo prijave na Oglas imaju pojedinci, porodice, članovi porodice i lica pod starateljskom zaštitom koja se nalaze u stanju socijalne potrebe: korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice, dodatka za njegu i pomoć, lične invalidnine, lica čija penzija ne prelazi visinu minimalne zarade u Crnoj Gori i slično", saopštio je sekretarijat.

"Prednost u ostvarivanju usluge besplatni dnevni obrok imaju: samohrana lica, koja zbog trajne promjene zdravstvenog stanja, invalidnosti ili starosti nisu u mogućnosti da pripreme obrok; lica sa fizičkim, intelektualnim i senzornim invaliditetom, kao i sa teškim hroničnim ili malignim oboljenjima", dodaju.

Zainteresovane osobe, za sebe i članove svoje porodice, dužne su uz prijavu priložiti sljedeću dokumentaciju: dokaz o prebivalištu - fotokopija biometrijske lične karte; dokaz o broju članova porodičnog domaćinstva; izvod iz matičnog registra rođenih za članove domaćinstva; dokaze o prihodima članova domaćinstva; dokaz o zdravstvenom stanju podnosioca zahtjeva i članova porodičnog domaćinstva.

Rok za podnošenje prijava sa potrebnom dokumentacijom je 15 dana od dana objavljivanja oglasa, odnosno do 9. novembra. Prijava sa potrebnom dokumentacijom se podnosi, na propisanom obrascu, na šalteru Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada (ulica Vuka Karadžića br. 16) od osam do 15 sati.

"Komisija sastavljena od predstavnika Sekretarijata za socijalno staranje, Centra za socijalni rad, Crvenog krsta i Udruženja penzionera, na osnovu prispjele dokumentacije i neposrednog uvida utvrđuje redosljed kandidata koji ispunjavaju uslove Oglasa. Komisija sačinjava Listu korisnika besplatnog obroka i mjesečno vrši reviziju i dopunu iste. Neblagovremene prijave Komisija neće razmatrati", zaključuje se u saopštenju.

Sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti svakog radnog dana u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje ili pozivom na broj telefona: 020/447-169.

Bonus video: