Radnici blokadom puta traže da se nađe vinovnik koji u stabla ubada željezo

Radnici se pitaju da li treba da neko da nastrada da bi nadležni reagovali

14851 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 30.10.2023. 19:08h

Tridesetak radnika i rukovodstvo preduzeća ”Njogo” blokirali su danas u 12 časova regionalni Slijepač Most - Pljevlja u mjestu Čokrlije ispred proizvodnog pogona preduzeća, zbog nepostupanja nadležnih organa u slučaju pronalaženja lica koje ometa sječu ubacivanjem željeza u stabla, što dovodi u opasnost živote radnika.

Put je blokiran na pola sata.

Radnici su ogorčeni zbog nepostupanja policije i tužilaštva u Bijelom Polju, na otkrivanju lica koje vrši zabadanje metalnih klinova u stablima namijenjenim za sječu u odjeljenju br.9a GJ Bliškovo.

“Preduzeće je Upravi policije i ODT-u podnijelo prijavu protiv lica da je prijetilo sjekačima da ne smiju da ispunjavaju svoje radne zadatke i za koje sumnja da je zabadalo željezo u stabla, na koje su nailazili radnici preduzeća prilikom sječe trupaca u tom odjeljenju, “ kazao je Branislav Kljajević iz tog preduzeća.

blokada Njogo
foto: Jadranka Ćetković

Radnici su upozorili da se radi o vrlo opasnoj radnji, jer to lice zabada željezo u debla stabala dok još nisu posječena, što prilikom sječe nije uočljivo.

“Međutim, prilikom sječe trupaca na brenti, u iste udara testera, koja se okreće velikom brzinom, a potom usljed okretanja okolo se rasipaju metalni dijelovi testere, što ugrožava bezbjednost radnika” kazao je radnik Miroslav Milićević.

Takođe, napominju oni, NN lice je dva puta brisalo doznaku sa stabala, o čemu mogu posvjedočiti zaposleni u Upravi za gazdovanje šumama i lovištima PJ Bijelo Polje.

blokada Njogo
foto: Jadranka Ćetković

“Međutim, po podnjetim prijavama do sada ništa nije urađeno od nadležnih institucija. U saznanju smo da je Uprava policije počela da obrađuje predmet kada im je dostavljen naš dopis o blokadi puta, ali nemamo nikakva saznanja o njihovom daljem postupanju i da li će NN lice dobiti krivičnu prijavu ili samo prekršajnu”, kazao je Kljajević.

Radnici se pitaju da li treba da neko da nastrada da bi nadležni reagovali.

Bonus video: