Bijelo Polje: Posao za osam osoba sa invaliditetom

Projektom je, kako je kazala koordinatorka projekta Gordana Šćekić, predviđeno zapošljavanje OSI nakon 10 mjeseci obuke kao i zapošljavanje dva lica nakon isteka projekta, na najmanje devet mjeseci

1639 pregleda 3 komentar(a)
Bijelo Polje, Foto: Shutterstock
Bijelo Polje, Foto: Shutterstock

Osam osoba sa invaliditetom (OSI) sa evidencije bjelopoljskog Biroa rada, biće obučeno za poslove kuvara, vozača i konobara, u okviru projekta "Zajedno možemo sve" koji sprovodi DOO "Trnovica" u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore, vrijednog 49.898,68 eura.

Projektom je, kako je kazala koordinatorka projekta Gordana Šćekić, predviđeno zapošljavanje OSI nakon 10 mjeseci obuke kao i zapošljavanje dva lica nakon isteka projekta, na najmanje devet mjeseci.

"Ovim projektom je predviđeno uključivanje najmanje osam lica sa invaliditetom od 3. oktobra tekuće godine, odnosno do 3. avgusta 2024. godine, a u cilju zapošljavanja šest učesnika u najkraćem trajanju od šest meseci trajanja projekta, kao i zapošljavanje nakon isteka projekta za najmanje dva lica u najkraćem trajanju od devet mjeseci, četiri pomoćna kuvara, tri konobara i vozač distributer“, istakla je Šćekić.

Bonus video: