Miličković: Meta sam Agencije za zaštitu životne sredine

Miličković je, uz reagovanje, redakciji dostavio više dokumenata za koje tvrdi da su dokazi njegovih navoda

13288 pregleda 21 reakcija 17 komentar(a)
Miličković, Foto: Privatna arhiva
Miličković, Foto: Privatna arhiva

Miljan Miličković, vlasnik imanja u piperskom selu Blizna reagovao je na tekst "Meče u Prihvatilištu za životinje dobilo ime i kuma, ne i trajni smještaj" objavljen 4. oktobra u Vijestima.

Reagovanje prenosimo u cjelosti.

"Agencija za zaštitu životne sredine (EPA) je godinama u potpunosti zloupotrijebljena institucija protiv interesa države Crne Gore i njenih građana, u direktnu korist pojedinaca koji protivpravno pribavljaju imovinsku korist, zloupotrebom službenih položaja.

Kao savjestan građanin, početkom ove godine u saradnji sa Agencijom za sprečavanje korupcije, prijavio sam Osnovnom državnom tužilaštvu niz zloupotreba službenika Agencije za zaštitu životne sredine na čelu sa aktuelnim direktorom Milanom Gazdićem.

Uz predate čvrste dokaze o otuđivanju državne imovine, Tužilaštvu sam detaljno opisao način na koji ova organizovana grupa krši zakone zarad ličnog interesa i profita. Javnosti je manje poznato, da je direktor EPA Milan Gazdić, još 2012. godine dobio otkaz od Uprave za šume, zbog bespravne sječe i otuđuvanja stabala sa teritorije Opštine Pljevlja. Već 2021. godine isti čovjek postavljen je na čelo najbitnije instutucije u Crnoj Gori, koja se bavi zaštitom prirode pa između ostalog i te iste šume koju je sam godinama ranije bespravno sjekao zarad ličnog profita.

Samim otkrivanjem ovako poražavajućih podataka za jednu državu, postao sam meta svakodnevnih napada državne institucije EPA, čiji predstavnici mjesecima objavljuju neistine, koje ugrožavaju opstanak mojih životinja i direktno narušavaju čast i ugled moje porodice i mene.

Stoga, uz priložene dokaze obavjestavam javnost da:

1. Nije istina da ne posjedujem Saglasnost EPA za javno prikazivanje životinja i formiranje zoološkog vrta, jer pomenuta saglasnost postoji i izdata je 23.04.2019.

2. Nije istina da ne posjedujem dozvole za držanje divljih i egzotičnih životinja, jer pomenute dozvole posjedujem, još od 09.03.2020.

3. Nije istina da sam ilegalan zoološki vrt, već vrt koji je upisan u državnom registru zooloških vrtova što dokazuje i rješenje izdato 28.08.2023., koje je samo logičan nastavak privremenog rješenja koje je izdato 16.06.2021. godine.

4. Nije istina da se medvjedi drže mimo medjunarodnih standarda, već u 80 puta većem prostoru nego što je predviđeno u zakonom propisanom pravilniku", navodi se u reagovanju.

Miličković je, uz reagovanje, redakciji dostavio više dokumenata za koje tvrdi da su dokazi njegovih navoda.

Bonus video: