U subotu u Budvi plivački maraton: Prikupljanje novca za liječenje Vanje i Sanje i adaptaciju Doma starih u Petrovcu

Učesnici maratona su Snježana Sarajkić, Aljona Astafeva, Vuk Raković, Dino Canović, Luka Vučković, Petar Milić, Uroš Vujović, Dragan Jovanović, Ruben Vergara, Dragan Mihaljević, Boško Ilijev, Dušan Dapčević, Aco Jovanović, Milija Bulatović, Ado Gargović, Marko Nikolić, Krsto Proroković, Blanka Đurašević i Danko Mitrović

6057 pregleda 2 komentar(a)
Sa 10. maratona održanog u julu ove godine, Foto: Vuk Lajović
Sa 10. maratona održanog u julu ove godine, Foto: Vuk Lajović

Humanitarni plivački maraton "Open water", 11. po redu, biće održan u subotu , 4. novembra u Budvi.

To je za "Vijesti" najavio organizator i učesnik svih dosadašnjih humanitarnih maratona, Luka Vučković.

"Učesnici će plivati oko ostrva Sveti Nikola (Školj), do plaže Brijeg od Budve (hotel Avala). Maraton će početi u 11časova, a dužina maratona je šest kilometara. Pliva se u simbolu žute vrpce koja simboliše prevenciju samoubistva. U našaj državi je na žalost stopa samoubistva na visokom procentu, samim tim svi zajedno moramo da damo podršku i pomoć u vidu razgovora, pružanje pomoći osobi u psihološkoj krizi, davanje podrške za pomoć stručnim licima. Zatražiti pomoć znači imati hrabrosti a ne kukavičluk. Život je neprocjenjiv", kazao je "Vijestima" Vučković.

Humanitarni plivački maraton Open water
foto: Humanitarni plivački maraton Open water

Učesnici maratona su Snježana Sarajkić, Aljona Astafeva, Vuk Raković, Dino Canović, Luka Vučković, Petar Milić, Uroš Vujović, Dragan Jovanović, Ruben Vergara, Dragan Mihaljević, Boško Ilijev, Dušan Dapčević, Aco Jovanović, Milija Bulatović, Ado Gargović, Marko Nikolić, Krsto Proroković, Blanka Đurašević i Danko Mitrović.

Trener je Luka Zenović, ljekar Dragan Gazivoda, farmaceut Marija Duletić, dok su pratnja Petar Rađenović, Zano Vučković, Mišo Vukoje, Vladimir Duletić, Rajko Kuzman, Anita Šabotic, Željko Dapčević, Sanja Vojnić, Laki Jovanović, Milena Asanović.

Učesnici će, kako je kazao Vučković i ovoga puta plivati kako bi prikupili novac za liječenje dječaka Vanje Jovanovića, te Sanje Pešalj iz Budve, kao i adaptaciju Doma starih "Sveti Vid" u Petrovcu.

Humanitarni plivački maraton Open water
foto: Humanitarni plivački maraton Open water

"Želimo da apelujemo na svakoga ko je u mogućnosti da pomogne Vanji Jovanoviću i Sanji Pešalj za uspješno lijecenje i donaciju za adaptaciju doma starih" Sveti Vid " Petrovac", kazao je Vučković.

Humanitarni plivački maraton Open water
foto: Humanitarni plivački maraton Open water

Za donacije za Vanju Jovanovića račun je u Erste banci 540-32019144-67.

Za donacije za Dom starih račun je u Hipotekarnoj banci 520-14941-66.

Za donaciju za Sanju Pešalj račun u Lovćen banci na ime Slobodan Pešalj 565-0700100028745-28.

Bonus video: