Predsjednik SO Nikšić primio svjetske šampionke u plesu, Sofiju Burić i Arijanu Kovačević

„Vi, i vaši drugari — naše ste istinsko zlato, garancija naše lijepe budućnosti. Neizmjerno cijenimo vaš rad i trud, način na koji predstavljate naš grad i državu", rekao je Vuković

6367 pregleda 4 komentar(a)
Foto: SO Nikšić
Foto: SO Nikšić

Predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić, Nemanja Vuković, zajedno sa sekretarom Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, Dejanom Ivanovićem, upriličio je prijem za svjetske prvakinje u plesu – Sofiju Burić i Arijanu Kovačević, koje su se na nedavno održanom šampionatu u Poljskoj okitile najsjajnijim odličjima, i njihove trenere u Plesnom klubu "Royal“ – Nikolinu i Miloša Adžića.

Predsjednik SO je, kako se navodi u saopštenju za javnost, istakao koliko su Nikšić i Crna Gora ponosni na nesvakidašnji uspjeh mladih sportistkinja koje su uspjele da, i pored konkurencije iz preko 30 zemalja svijeta, sa tri kontinenta, „pozlate“ grad pod Trebjesom.

„Vi, i vaši drugari — naše ste istinsko zlato, garancija naše lijepe budućnosti. Neizmjerno cijenimo vaš rad i trud, način na koji predstavljate naš grad i državu. Hvala vam na svemu. Siguran sam da će svaki vaš naredni korak, kako u plesu tako i u životu, biti – šampionski.“, poručio je Vuković.

Posebno se zahvalio Nikolini i Milošu Adžiću na njihovom decenijskom, posvećenom radu sa mladima. Naglasio je da on, kao i Opština Nikšić, kako se navodi u saopštenju, uvažavaju napore svih koji rade sa mladim generacijama, pomažući im tako i da se „lakše uhvate ukoštac sa životnim izazovima i postanu dobri ljudi i odgovorni članovi društva“.

Ivanović je istakao da će Opština i nadležni Sekretarijat, kroz program sufinansiranja sportskih kolektiva, u najvećoj mjeri mogućeg nastaviti da pomaže razvoj sporta u Nikšiću, a zatim je šampionkama uručio simbolične novčane nagrade.

„Naše zlatne djevojke i njihovi treneri su zahvalili na prijemu i govorili o svojim daljim planovima, objasnili šta ih je motivisalo da se posvete plesu, kao i koliko je teško uskladiti sportske obaveze sa drugim obavezama“, stoji u saopštenju za javnost.

Prijemu je prisustvovala i sekretarka SO Nikšić, Ivana Šljukić.

Bonus video: