Podgoričkom Domu zdravlja uručene dvije vrijedne donacije

„Smatramo da će tako značajna donacija u ordinaciji Izabranog ljekara za žene pomoći našim sugrađankama da na lakši i pristupačniji način riješe problem genitalnih bradavica i da će ciljana biopsija povećati stopu detekcije premalignih i malignih promjena“, kaže se u saopštenju

3324 pregleda 3 komentar(a)
Domu zdravlja uručene dvije vrijedne donacije, Foto: Dom zdravlja Glavnog grada
Domu zdravlja uručene dvije vrijedne donacije, Foto: Dom zdravlja Glavnog grada

Podgoričkom Domu zdravlja (DZ) donirana je vrijedna oprema za potrebe organizacione cjeline Izabrani doktor za žene i Oftamološke ambulante, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Iz DZ Glavnog grada kazali su da je Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore (Fors Montenegro) 9. oktobra donirala radiohirurški nož i set medicinskih instrumenata.

Kako su naveli, nabavka radiohirurškog noža će unaprijediti kvalitet usluge, kao i podizanje svijesti u sektoru reproduktivnog zdravlja sa posebnom pažnjom usmjerenom na ranjive grupe stanovništva.

„Smatramo da će tako značajna donacija u ordinaciji Izabranog ljekara za žene pomoći našim sugrađankama da na lakši i pristupačniji način riješe problem genitalnih bradavica i da će ciljana biopsija povećati stopu detekcije premalignih i malignih promjena“, kaže se u saopštenju.

Domu zdravlja uručene dvije vrijedne donacije
Domu zdravlja uručene dvije vrijedne donacijefoto: Dom zdravlja Glavnog grada

Iz DZ Glavnog grada rekli su da je od Crkve Isusa Hrista svetaca donirana oftamološka oprema, kao i pet klima uređaja marke TCL.

Donacija, kako su naveli, obuhvata opremu za oftamologiju, set probnih sočiva sa probnim ramom, koji je jedan od osnovnih komponenti za pregled kojom se procjenjuje vidna oštrina pacijenta.

Iz podgoričkog DZ su kazali da im je doniran i stereo fly test, koji se dominatno primjenjuje za procjenu razvoja vida kod djece, kao i fokometar koji se koristi za provjeravanje dioptrije već propisanih naočara.

Oni su kazali da je ta oftamološka oprema važna tokom sistematskih pregleda i da olakšava rad specijalisti oftamologije.

„Izražavamo veliku zahvalnost donatorima i radićemo kao i do sada na boljim uslovima rada za naše ljekare i pružati kvalitetnu zdravstvenu zaštitu građanima Glavnog grada“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: