Priveli ih, pa zvali ljekare: Dešavanja u policiji nakon napada na njihove službenike na Koniku

Tužilaštvo istražuje da li su policajci prekoračili ovlašćenja tokom saslušanja osumnjičenih nakon incidenta u podgoričkom predgrađu. Iz Hitne pomoći “Vijestima” potvrdili da su njihovi medicinari intervenisali u CB Podgorica

52029 pregleda 51 reakcija 27 komentar(a)
Da li su se ogriješili o propise? (ilustracija/arhiva), Foto: BORIS PEJOVIC
Da li su se ogriješili o propise? (ilustracija/arhiva), Foto: BORIS PEJOVIC

Zbog sumnje da su službenici policije tokom intervencije u podgoričkom naselju Konik 27. oktobra prekoračili ovlašćenja, Osnovno državno tužilaštvo (ODT) formiralo je predmet.

To je “Vijestima” potvrdio juče rukovodilac Duško Milanović.

Iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć (ZHMP) kazali su da je u večernjim satima toga dana njihov tim obavio kućnu posjetu u Centru bezbjednosti (CB) Podgorica.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica 27. oktobra su, kako je ranije saopšteno iz Uprave policije (UP), postupali po prijavi da se maloljetna V. D. udaljila iz Centra za djecu i mlade “Ljubović”.

Nakon što su maloljetnicu locirali u podgoričkom naselju Konik, više osoba pokušalo je da službenike policije spriječi u vršenju službene radnje. Tom prilikom, objavile su “Vijesti”, uništili su službeno vozilo Uprave policije marke “opel astra”.

Iz UP su potvrdili tada da su dva lica upotrebom kamenica pričinila materijalnu štetu na službenom vozilu i kazali da su od njih prikupljena obavještenja u službenim prostorijama. Protiv tih lica, kako je ranije saopšteno iz ODT Podgorica, formiran je predmet zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i krivičnog djela uništenje i oštećenje tuđe imovine.

Prema nezvaničnim informacijama redakcije, prilikom prikupljanja obavještenja od privedenih lica u službenim prostorijama, došlo je do prekoračenja policijskih ovlašćenja.

“Vijestima” je rečeno i da je o svemu obaviješten državni tužilac, što su juče potvrdili iz podgoričkog Osnovnog tužilaštva.

“U Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici postupajući tužilac nakon saslušanja osumnjičenih i svjedoka donio je odluku da se tim povodom formira predmet. Isti je u postupku izviđaja, pa zbog zaštite interesa postupka nismo u mogućnosti dati više informacija”, navodi u odgovoru rukovodilac Milanović.

Iz nezvaničnih izvora, zbog prekoračenje policijskih ovlašćenja, jednom od privedenih lica pozlilo je, zbog čega je intervenisala hitna.

Iz ZHMP potvrdili su juče “Vijestima” da su njihovi zaposleni u večernjim satima spornog dana pružili pomoć jednom licu u prostorijama CB Podgorica.

“Uvidom u protokol utvrđeno je da je dana 27. 10. 2023. godine u 21.25 sati medicinski tim hitne pomoći u Podgorici obavio kućnu posjetu u CB Podgorica. Radi se o pacijentu koji je rođen 1993. godine”, kazali su redakciji.

Iz Uprave policije nisu odgovorili “Vijestima” u vezi sa događanjima nakon intervencije na Koniku.

Maloljetna V. D. koju je policija u petak 27. oktobra vratila u “Ljubović”, smještena je u tu vaspitnu ustanovu rješenjem Centra za socijalni rad Podgorica u julu. Smještaj je uslijedio nakon što su ona i njena takođe maloljetna sestra, te njihova majka, osumnjičene da su počinile krivično djelo trgovina ljudima.

Bonus video: