Leković: Zasluge za rekontrukciju Dvorca kralja Nikole na Topolici nosim i ja

"Zahvalnost i građanima jer će vrijednost radova iznositi više od 870.000 eura koje su u Budžetu upravo oni obezbijedili, plaćanjem redovnih dažbina u 2022. godini"

4309 pregleda 13 komentar(a)
Leković, Foto: Demokratska Crna Gora
Leković, Foto: Demokratska Crna Gora

Odbornik Demokrata u SO Bar Momčilo Leković kazao je da zasluge za rekontrukciju Dvorca kralja Nikole na Topolici nosim i on.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević juče je najavio početak radova na temeljnoj rekonstrukciji Dvorca. U rekonstrukciju Dvorca kralja Nikole na Topolici, kako je saopšteno, biće uloženo više od 870.000 eura, a planirano je da ona bude završena za devet mjeseci.

"Može se reći da u ovom slučaju zasluge za rekontrukciju na koju sam itekako ponosan, nosim i ja, jer sam upravo ja sa mojim kolegama opozicionim odbornicima godinama ukazivao na neophodnost sanacije ovog kluturnog objekta kritikujući bezobzirnu lokalnu vlast koju tada nije bilo briga za ovaj problem. Podsjećam da sam još 2021. godine otvoreno prozvao predsjednika Raičevića koji je sa partijskim kolegama tada umjesto u Baru, na Cetinju gostio delegacije iz Skoplja i Sarajeva, povodom obilježavanja 15. godišnjice od obnove nezavisnosti Crne Gore borave u našoj zemlji", naveo je Leković u saopštenju.

Dodao je da zaslugu nose i svi kulturni djelatnici Bara, prije svega Mladen Zagarčanin, arheolog i upravnik Zavičajnog muzeja.

"Zahvalnost i građanima jer će vrijednost radova iznositi više od 870.000 eura koje su u Budžetu upravo oni obezbijedili, plaćanjem redovnih dažbina u 2022. godini. Nadam se da će radovi za razliku od starobarske kaldrme i njene rekonstrukcije, ipak biti odrađeni kvalitetno i po svim propisima odnosno standardima", zaključio je Leković.

Bonus video: