Blagoje Baošic heroj bench pressa i powerliftinga: Povrijeđen ponovo oborio crnogorski rekord

U kategoriji do 90 kilograma, Baošić je podigao 210 kilograma, što je za 10 kilograma više od dosadašnjeg crnogorskog rekorda
238 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 20.08.2017. 16:03h

Juče je u Mojkovcu održan Kup Crne Gore u bench pressu i powerliftingu, a Bjelopoljac Blagoje Baošić je postigao pravi podvig. U kategoriji do 90 kilograma, Baošić je podigao 210 kilograma,što je za 10 kilograma više od dosadašnjeg crnogorskog rekorda.

"Teško povrijeđen u udesu prije par mjeseci kada je dozivio potres mozga, sa još uvijek ugrađenim šinama u nogama nije ustuknuo pred jakom konkurencijom i ubjedljivo je osvojio prvo mjesto u svojoj kategoriji. Ljubav prema ovom sportu je kod Baošića očigledno nadjačala povrede. Rođeni sportista i borac kojem ni teške povrede u jeku karijere nisu slomile sportski duh, Baošić nastavlja sa podvizima, pa i povrijedjen ruši sve rekorde," kazao je Vasko Radović iz informativne službe Opštine Bijelo Polje.

Kako Baošić navodi, mnogi su ga pitali zašto učestvuje, znajući da je teško povrijeđen.

"U naselju Nedakuse u Bijelom Polju, dok sam vozio motor, magistralnim putem sa bočne strane naglo je naletjelo auto, i tom prilikom sam zadobio višestruke prelome noge, kao i potres mozga. Bio sam teško povrijeđen, hitno prebačen za KBC i primio nekoliko flaša krvi. Mnogi moji prijatelji nisu ni slutili da mogu ikada, a ne tako brzo da se povratim ovom sportu. Naravno da je mojoj odluci najviše zaslužna velika volja i moja velika ljubav prema ovom sportu," kazao je Baošić.

Ovo takmičenje je ujedno bilo i dio programa kvalifikacija za svjetsko prvenstvo.

Inače, Baošić je i prošlogodišnji prvak Balkana u powerliftingu i bench pressu, a osvajač je i srebrne medalje sa Svjetskog prvenstva održanog 2016. godine u Knjaževcu u powerliftingu po GPC pravilima.

U Sarajevu je u martu 2016. godine u konkurenciji 113 takmičara osvojio dvije zlatne medalje i tada postavio novi crnogorski rekord. Baošić je tada podigao 195 kilograma sa opremom i za pet kilograma je oborio važeći crnogorski rekord, koji je ranije držao Miloš Ćećanović od 2008. godine, da bi u septembru iste godine u Kolašinu postavio novi rekord od 200 kilograma.

Baošić se bavi ovim sportom već desetak godina i član je kluba ‘’Eurogym’’ iz Bijelog Polja.

Galerija

Bonus video: