Dom zdravlja Glavnog grada: Izabrani ljekari radiće u Bloku V tokom vikenda i praznika

Navodi se da će, osim izabranih doktora za odrasle i djecu, u Domu zdravlja u Bloku V tokom vikenda i praznika raditi i Centar za laboratorijsku dijagnostiku

3158 pregleda 1 komentar(a)
Dom zdravlja Podgorica (Ilustracija), Foto: Printscreen YouTube/Dom zdravlja Podgorica
Dom zdravlja Podgorica (Ilustracija), Foto: Printscreen YouTube/Dom zdravlja Podgorica

Izabrani ljekari za odrasle i djecu od sjutra će, tokom vikenda i praznika, raditi isključivo u punktu Blok V, saopštili su iz Doma zdravlja (DZ) Glavnog grada.

Iz DZ Glavnog grada rekli su da će ljekari u tom punktu raditi u dvije smjene, od sedam do 14 i od 14 do 21 sat.

Kako su naveli, rad vikendom u Tuzima obavljaće se u Zdravstvenom objektu (ZO) “Tuzi” od sedam do 15 sati, a u Zeti u ZO “Golubovci” u istom terminu.

“Ta izmjena je donešena u skladu sa novom odlukom o radnom vremenu u DZ Glavnog grada”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će, osim izabranih doktora za odrasle i djecu, u Domu zdravlja u Bloku V tokom vikenda i praznika raditi i Centar za laboratorijsku dijagnostiku.

Iz DZ Glavnog grada rekli su da će se rad patronažne službe odvijati po ustaljenom rasporedu za dane vikenda i praznika, od sedam do 19 sati.

Prema njihovim riječima, organizovanjem rada na taj način biće omogućen veći komfor pri pružanju usluga pacijetnima u akutnim stanjima.

“Jer će se u istom objektu, osim pregleda doktora, moći odraditi i indikovana laboratorijska dijagnostika bez potrebe da pacijent ide iz punkta u punkt”, dodali su iz DZ glavnog grada.

Oni su naveli da je benefit i blizina Urgentnog centra i Insituta za bolesti djece, u slučajevima kada potrebe pacijenata za određenim zdravstvenim uslugama prevazilaze kapacitete te ustanove.

Bonus video: