Ambasada Poljske donira Kliničkom centru stomatološku opremu

"Ugovor o donaciji potpisali su Andžej Papiež, ambasador Republike Poljske u Crnoj Gori i Ljiljana Radulović, direktorica Kliničkog centra Crne Gore"

4555 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Klinički centar Crne Gore
Foto: Klinički centar Crne Gore

Danas je u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) potpisan ugovor o donaciji Ambasade Republike Poljske u Crnoj Gori, saopšteno je iz Kliničkog centra.

"Predmet ugovora je nabavka stomatološke opreme (stomatološka stolica, stolica za zubnu tehniku i fiziodispenzer) ukupne vrijednosti 25.000 eura, a u cilju realizacije projekta KCCG pod nazivom „Unapređenje uslova za pružanje stomatološke njege od strane Kliničkog centra Crne Gore”", navodi se u saopštenju.

Ugovor o donaciji, navodi se, potpisali su Andžej Papiež, ambasador Republike Poljske u Crnoj Gori i Ljiljana Radulović, direktorica Kliničkog centra Crne Gore.

“Veliko mi je zadovoljstvo što će zahvaljujući programu poljske razvojne saradnje "Poljska pomoć" pacijenti i ljekari iz Crne Gore moći da dobiju opremu koja će unaprijediti kvalitet pružanja stomatoloških usluga u Kliničkom centru Crne Gore”, rekao je Papiež.

On je kazao da ga raduje nastavak dobre saradnje Kliničkog centra Crne Gore i Poljske.

“Pomoć Vlade Republike Poljske je simbol već tradicionalnog i dokazanog prijateljstva naših zemalja i podrške Poljske Crnoj Gori na putu integracija sa Evropskom unijom. Želim da istaknem da je potpisivanje ugovora znak dobrih bilateralnih odnosa Poljske sa Crnom Gorom, nakon dvije uspješno realizovane donacije u 2019. i 2022. godini - aparat dermatom za transplantaciju kože Institutu za dječije bolesti i ultrazvučnog aparata za potrebe Klinike za neurologiju, kazao je Papiež.

Uputio bih zahvalnost, naveo je on, direktorici KCCG, ljekarima i medicinskom osoblju KCCG na doprinosu razvoju poljsko-crnogorske saradnje kroz neprocjenjivi angažman u liječenju poljskih turista kojima je, dodao je on, medicinska pomoć u Crnoj Gori bila potrebna u protekloj turističkoj sezoni.

"Zahvaljujući se na još jednoj vrijednoj donaciji ambasade i naroda Republike Poljske našoj ustanovi, Radulović je kazala da joj je drago što je opredijeljena Stomatološkoj poliklinici KCCG-a, jedinoj javnoj zdravstevnoj ustanovi u Crnoj Gori za liječenje bolesti zuba, podsjećajući da je Stomatološka poliklinika i nastavna baza Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore", stoji u saopštenju.

Radulović je navela da joj je zadovoljstvo da su i ove godine Ambasada i narod Republike Poljske odlučili da podrže razvojne projekte KCCG.

"Mi smo za posljednje skoro tri godine mnogo uložili u KCCG, a što je najvažnije nastavljamo i dalje da ulažemo, ne samo u kadar već i u infrastrukturu i opremu. U tome nam značajno pomažu prijatelji naše ustanove i crnogorskog naroda, među kojima je i narod prijateljske nam Poljske. Ovogodišnja donacija učvršćuje naše tradicionalno prijateljstvo, a dosadašnja odlična saradnja daje mi za pravo da cijenim da ćemo se i dalje sastajati ovakvim povodima”, kazala je Radulović.

Donirana oprema unaprijediće uslove rada, rekla je ona, medicinskom osoblju Stomatološke poliklinike koji pruža usluge crnogorskim osiguranicima, ne samo iz Podgorice, već iz cijele Crne Gore.

"Pored dječije i preventivne stomatologije, oralne hirurgije, protetike i drugih stomatoloških usluga, posebno smo ponosni što timskim radom, uz podršku anesteziologa, osoblja Instituta za bolesti djece, klinika za ORL i MFH, mi smo jedina javna zdravstvena ustanova koja pruža usluge najvulerabilnijoj kategoriji pacijenata - osobama sa smetnja u razvoju. Zato ova donacija zaslužuje posebnu pažnju na radost naših pacijenata i osoblja”, navela je Radulović.

“Koristim priliku da u ime zaposlenih i naših pacijenata uputim iskrenu zahvalnost Vama lično, osoblju Ambasade i narodu Poljske što svojim djelovanjem njegujete dokazano prijateljstvo između naša dva naroda. Solidarnost i prepoznavanje potreba drugih je najsvjetija misija svih nas”, kazala je Radulović.

Bonus video: