Kolašinski ribolovci 10. put zaredom prvaci države

U pojedinačnoj konkurenciji, takođe je ostvaren značajan uspjeh kolašinskih takmičara, pa je Rajković, po peti put, osvojio zlatnu medalju i postao novi-stari prvak Crne Gore

5017 pregleda 213 reakcija 5 komentar(a)
Foto: SRK Kolašin
Foto: SRK Kolašin

Članovi Sportsko ribolovnog kluba (SRK) “Kolašin” vrlo uspješnu godinu okonačili su titulom prvaka Crne Gore u ekipnoj konkurenciji.

To im je pošlo za rukom deseti put zaredom na nedavno završenom prvenstvu Crne Gore, u Mojkovcu.

“Na rijeci Tari održano je posljednje kolo prvenstva Crne Gore u mušičarenju. Nakon šest održanih kola, na Tari, Limu, Ćehotini i Biogradskom jezeru, u konkurenciji devet ekipa i 27 takmičara, članovi našeg kluba uspjeli su da osvoje zlatnu medalju i desetu jubilarnu titulu prvaka Crne Gore u ekipnoj konkurenciji. Za ekipu ‘Kolašina’ u takmičarskoj 2023. godini nastupali su Ivica Rajković (kapiten), Vlatko Peković i Arso Jeremić”, saopštili su iz SRK Kolašin.

U pojedinačnoj konkurenciji, takođe je ostvaren značajan uspjeh kolašinskih takmičara, pa je Rajković, po peti put, osvojio zlatnu medalju i postao novi-stari prvak Crne Gore. Srebrna medalja je pripala njegovom klupskom kolegi Pekoviću, dok je bronzu osvojio Damir Canović iz SRK “Plavsko jezero” iz Plava.

“Veoma sam zadovoljan, prvenstveno rezultatima našeg tima, a to je osvajanje jubilarne desete ekipne titule prvaka Crne Gore. Pojedinačni rezultat, isključivo, dolazi kao rezultat rada čitave ekipe. Trudili smo se, kao i svake godine do sada, da na najbolji način predstavimo naš klub i naš grad Kolašin. Liga je bila veoma zahtjevna sa mnogo različitih rijeka i jezera. Značajniju razliku u bodovima smo napravili tek u petom kolu na rijeci Ćehotini, što nam je dalo dovoljno zaliha da budemo na korak od zlatne medalje. U posljednjem kolu, na Tari, uspjeli smo da sačuvamo prvu poziciju”, kaže Rajković za “Vijesti”.

Rajković objašnjava da je cilj SRK, “osim sporta i rekreacije, da novim ribolovcima predstavi drugačiju dimenziju ribolova, gdje nije uvijek potrebno ubiti i pojesti ribu da bi se čovjek bavio tim sportom”.

Kaže da svi članova kolašinskog kluba “i dalje plivaju u rijekama”.

Učešće na domaćim i međunarodnim takmičenjima kolašinskih sportskih ribolovaca, kaže on, omogućavaju Opština i Ski-centar 1450.

Osim na prvenstvu Crne Gore, kolašinski klub je ove godine značajne uspjehe postigao i na nekoliko drugih takmičenja. Na Kupu Crne Gore, na rijeci Ćehotini u Pljevljima, Kolašinci su osvojili prvo mjesto i takozvanu duplu krunu u ekipnoj konkurenciji. Rajković je, takođe, bio najuspješniji takmičar u pojedinačnoj konkurenciji i osvojio zlatnu medalju na Kupu Crne Gore. Njemu je 30. jula uručena i nagrada za najboljeg sportistu Saveza sportsko-ribolovnih organizacija Crne Gore za prošlu godinu.

SRK “Kolašin” učestvovao je i na Jadransko-podunavskom kupu (prvenstvo Balkana) na rijeci Neretvi, u Bosni i Hercegovini, gdje je osvojio srebrnu medalju.

Rajković i Peković izborili su status reprezentativaca Crne Gore, pa će, zajedno sa sa Damirom Canovićem iz Plava, Boškom Vulevićem iz Berana, Aleksandrom Gaševićem i Radovanom Krkovićem iz Kolašina, predstavljati državu na svjetskom i evropskom prvenstvu naredne godine.

Bonus video: