Podgorica: Postavljanje konstrukcije krova na vateropolo bazenu u završnoj fazi

Završeni su svi radovi na povezivanju vaterpolo bazena napojnim kablovima na trafostanicu, povezivanje na elektro instalacije bunarskih pumpi na bazenu, kao i radovi na postavljanju vodovodnih cijevi i priključenja bazena na primarnu vodovodnu mrežu
153 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 20.08.2017. 10:06h

Postavljanje konstrukcije krova na vateropolo bazenu kod Sportskog centra Morača je u završnoj fazi, saopšteno je iz PG biroa.

U toku su radovi na montiranju poslednjeg reda specijalne skele koja omogućava radove na ugradnji lamelirane konstrukcije krova.

Trenutno se izvode radovi na povezivanju termotehničkih instalacija u podtribinskom dijelu vaterpolo bazena (svlačionice, tušione, službene prostorije) i povezivanje sa termotehničkim uređajima koji će biti postavljeni ispod nosećih stubova konstrukcije krova.

"Postavljaju se instalacije za ventilaciju na vaterpolo bazenu, a u toku su radovi na postavljaju i povezivanju vodovodnih instalacija u podtribinskom dijelu vaterpolo bazena i njihovo povezivanje sa bojlerima za toplu vodu", navodi se u saopštenju.

Završeni su svi radovi na povezivanju vaterpolo bazena napojnim kablovima na trafostanicu, povezivanje na elektro instalacije bunarskih pumpi na bazenu, kao i radovi na postavljanju vodovodnih cijevi i priključenja bazena na primarnu vodovodnu mrežu.

Kako se navodi, završene su i sve šahte za odvod bazenske i atmosferske vode i kanalizacije sa bazena.

"U toku su radovi na postavljanju elektro regala i elektro instalacija na konstrukciji krova, koristeći metalnu skelu, kako bi se omogućilo montiranje sportske rasvjete na bazenu, a paralelno se izvode radovi na ispitivanju i atestiranju svih postavljenih kablova i elektro instalacija", kaže se u saopštenju.

Svi radovi izvode se u rokovima koji su definisani dinamičkim planom rekonstrukcije objekta koje je uradio izvođač radova "Neimar inženjering" iz Podgorice, na koji je saglasnost dao Stručni nadzor preduzeća "Urbi pro".

To je veoma složen zahvat i moderno projektno rješenje koji se prvi put relizuje u Crnoj Gori.

Nakon natkrivanja bazena sa svim pratećim sadržajima Podgorica će dobiti reprezentativan objekat za razvoj plivačkih sportova, vrijedan dva miliona eura.

Galerija

Bonus video: