Predstavljen projekat "Do zapošljavanja kroz lokalno partnerstvo u Bijelom Polju"

Prednost u zapošljavanju imaće 10 radno sposobnih lica bez zanimanja i stručne spreme kao i dugo nezaposlena lica u periodu od 30 dana obuke i 11 mjeseci zaključenih ugovora o radu

4146 pregleda 0 komentar(a)
Sa predstavljanja projekta, Foto: Jadranka Ćetković
Sa predstavljanja projekta, Foto: Jadranka Ćetković

Projekat „Do zapošljavanja kroz lokalno partnerstvo u Bijelom Polju“, koji realizuju Opština Bijelo Polje i DOO Komunalno "Lim" Bijelo Polje, predstavljen je danas u Bijelom Polju.

Program se realizuje kroz grant šemu IPA II – Godišnji akcijski program za Crnu Goru 2020, Podrška zapošljavanju, socijalnom uključivanju i socijalnom poduzetništvu, Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava CFCU/MNE/262.

Potpredsjednik Opštine Bijelo Polje Nermin Bećirović je izrazio zadovoljstvo da Opština kroz lokalna partnerstva nastavlja dobru praksu zapošljavanja nezapošljenih lica kroz grantove Evropske unije.

Direktor Komunalnog preduzeća "Lim" Muradif Grbović, istakao je da podržava svaku lokalnu inicijativu i partnerstvo koje smanjuje nezapolenost gradjana Bijelog Polja i dodao da će se kroz kroz obuku i ugovore o radu teško zapošljivih kategorija unaprijediti odžavanje lokalnih puteva u Bijelom Polju.

Prednost u zapošljavanju imaće 10 radno sposobnih lica bez zanimanja i stručne spreme kao i dugo nezaposlena lica u periodu od 30 dana obuke i 11 mjeseci zaključenih ugovora o radu, kazao je šef Kancelarije za EU projekte, Goran Prebiračević.

“Predviđna je nabavka nedostajuće mehanizacije Komunalnom preduzeću za održavanje lokalnih puteva u svim vremenskim uslovima. Opština Bijelo Polje kroz ovaj projekat uspješno nastavlja program smanjenja nezaposlenosti kroz lokalna partnerstva grantovima Evropske unije kao što je u prethodnom zaposlila 88 nezapošljenih lica u 37 privrednih subjekata u Bijelom Polju”, rekao je Prebiračević.

Konkurs za zainteresovane objavljen je na sajtu Opštine Bijelo Polje.

Bonus video: