MPNI: Potpisan ugovor za nabavku 19 malih autobusa i sedam kombi vozila za prevoz učenika sa ruralnih područja

Jakšić-Stojanović je navela da ovom nabavkom, kao i nabavkom iz 2021. godine, biće zamijenjena polovina vozila koje koriste škole, a od kojih su neka bila stara i nekoliko decenija

2025 pregleda 97 reakcija 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) obezbijedilo je nabavku 19 malih autobusa i sedam automobila (sa osam plus jedno sjedište) namijenjenih za prevoz učenika sa ruralnih područja, saopšteno je iz tog ministarstva.

Za njih je je opredijeljeno, kako su kazali, preko 1,2 miliona eura.

"Planirano je da isporuka bude već početkom drugog polugodišta, najkasnije do marta naredne godine, a očekuje se da će i prije tog roka sva prevozna sredstva biti predata upravama škola na upotrebu", navodi se uz saopštenju.

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović kazala je da je najvažnije da će se na viši nivo podići, prije svega bezbjednost đaka tokom putovanja do škole kao i uslovi njihovog školovanja, posebno iz ruralnih krajeva Crne Gore.

"Ona se zahvalila direktoru Uprave za katastar Koči Đurišiću koji je danas potpisao ugovor sa firmom „Osmanagić“ d.o.o. Podgorica i Erste bankom ad Podgorica, čija je zajednička ponuda odabrana kao najpovoljnija. Za nabavku ovih vozila, određen je model finansijskog lizinga, uz obavezu plaćanja narednih pet godina", stoji u saopštenju.

Jakšić-Stojanović je navela da tom nabavkom, kao i nabavkom iz 2021. godine, biće zamijenjena polovina vozila koje koriste škole, a od kojih su neka bila stara i nekoliko decenija.

"Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će nastaviti da unapređuje uslove za kvalitetnije obrazovanje mladih generacija, posebno u ruralnim područjima. Naša misija je rješavanje problema i unaprjeđenje sistema obrazovanja i na tome ćemo raditi svakodnevno“, dodala je ministarka Jakšić-Stojanović.

Bonus video: