Tužilaštvo ispituje i lažno prijavljivanje defektologa: Formiran predmet protiv Popović

Prijava protiv direktorice podgoričke osnovne škole podnijeta je ODT-u 12. oktobra

28247 pregleda 7 komentar(a)
Nataša Popović, Foto: Facebook/OŠ Pavle Rovinski
Nataša Popović, Foto: Facebook/OŠ Pavle Rovinski

Zbog lažnog prijavljivanja defektologa Osnovne škole “Pavle Rovinski” u Podgorici, podgoričko Osnovno državno tužilaštvo (ODT) formiralo je predmet protiv direktorice Nataše Popović. Taj predmet je u fazi izviđaja.

To je juče “Vijestima” kazao rukovodilac ODT u Podgorici Duško Milanović.

U istom odgovoru, on je redakciji kazao i da će odluka u predmetu koji je formiran protiv defektologa škole, na prijavu koju je protiv njega ranije podnijela Popović, “uskoro biti donijeta”.

Prijava protiv direktorice podgoričke osnovne škole podnijeta je ODT-u 12. oktobra.

Prijava je podnijeta zato što je Popović, kako se navodi, “dana 25. 9. 2023. godine, u svojstvu odgovornog lica direktora JU OŠ ‘Pavle Rovinski’ u Podgorici, iako je znala da škola čiji je direktor i zaposleni defektolog... su bili oštećeni nedozvoljenim fotografisanjem i objavljivanjem takvog snimka”...

“I da oštećeni... nije počinio djelo koje se goni po službenoj dužnosti, je oštećenog prijavila, čime je počinila privično djelo lažno prijavljivanje iz člana 388 Krivičnog zakonika Crne Gore”, navodi se u prijavi.

Popović je u septembru tog zaposlenog prijavila zbog fotografije na kojoj je taj muškarac s učenicom te obrazovne ustanove. Fotografija snimljena prošle godine kružila je društvenim mrežama s jasnom aluzijom da je taj pomoćnik u nastavi u neprimjerenom položaju u odnosu na djevojčicu.

Taj slučaj prethodna uprava škole okončala je lani, uz ocjenu da nema ništa sporno. Popović je ranije rekla “Vijestima” da je priču aktuelizovala, jer je majka djeteta s fotografije promijenila iskaz i navodno optužila defektologa. Majka djeteta negirala je navode direktorice i ostala pri ranijem stavu koji je na strani defektologa.

I Savjet roditelja te podgoričke škole na sjednici 12. oktobra nije uspio da dobije informacije od direktorice zbog čega je, osim sporne fotografije, prijavila policiji tog pomoćnika u nastavi. Roditelji su tada “Vijestima” ispričali da je defektolog, koji je insistirao da prisustvuje sjednici, predočio roditeljima sve činjenice i dokumentaciju iz novembra 2022.

Defektolog je ranije policiji podnio prijavu zbog poziva na linč i “kastraciju” na društvenim mrežama, koji su izazvani širenjem sporne fotografije.

Prije nekoliko dana, njegov punomoćnik, advokat Miloš Vukčević, prijavu protiv Popović podnio je i zbog nezakonitog otkaza, koji je defektologu uručen nakon objavljivanja sporne fotografije, a u vrijeme dok je na bolovanju.

D.K.

Bonus video: