Gazirani napitak na rafovima u Crnoj Gori bezbjedan

"Nazvao sam graničnu inspekciju i kontaktirao direktora Koka-Kole u Crnoj Gori. Oni su mi kazali da problematični proizvodi nijesu zabilježeni na našem tržištu. Nema razloga za paniku, niti širenje straha", kazao je direktor Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove

20144 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Potrošači u Crnoj Gori ne treba da brinu kad je riječ o bezbjednosti proizvoda "Koka-Kola" koji se nalaze na tržištu i na rafovima prodajnih mjesta u Crnoj Gori.

To je "Vijestima" kazao direktor Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vladimir Đaković.

Kompanija "Koka-Kola" saopštila je da povlači tri serije svojih proizvoda, zbog sumnje na trovanje više ljudi u Hrvatskoj.

"Zbog nedavnih događanja preduzimamo korake kako bismo zaštitili javno zdravlje. Privremeno povlačimo jednu seriju Coca-Cola Original Taste 500 ml u plastičnoj ambalaži (PET) sa tržišta prema Usmenom rješenju Državnog inspektorata Republike Hrvatske. Iako naša interna analiza nije pokazala nepravilnosti u proizvodnji ili u proizvodima, takođe smo donijeli odluku o privremenom povlačenju dvije ograničene serije Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate od 330 ml u staklenoj ambalaži do završetka istrage", saopštili su iz te američke kompanije.

Đaković je "Vijestima" kazao da su povučeni proizvodi iz Austrije.

"Riječ je o proizvodima koji potiču iz objekta koji se, trenutno, nalazi u kritičnom stanju. Zbog toga su serije 'Koka Kole' povučene sa rafova i prodajnih mjesta u Hrvatskoj", kazao je Đaković.

Istakao je i da upitne serije "Koka-Kole" ne mogu biti jedini i "glavni razlog trovanja građana Hrvatske".

"Coca-Cola Original Taste od pola litra nije glavni krivac za to. Možda su se građani otrovali i hranom. U to nikada ne možete biti sto posto sigurni", kazao je Đaković.

Direktor Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove naglasio je da građani Crne Gore "nemaju čega da se plaše".

"Nazvao sam graničnu inspekciju i kontaktirao direktora ’Koka-Kole’ u Crnoj Gori. Oni su mi kazali da problematični proizvodi nijesu zabilježeni na našem tržištu. Nema razloga za paniku, niti širenje straha", rekao je "Vijestima" Đaković.

Naglasio je da Crna Gora dobavlja "koka-kola" proizvode iz Srbije.

Iz "Koka-Kole" obavijestili su javnost da će istražiti situaciju do kraja.

"Nastavljamo da sarađujemo sa nadležnim tijelima i poduzimamo konkretne aktivnosti kako bismo zaštitili naše potrošače", kazali su.

Bonus video: