One mijenjaju turizam u Crnoj Gori

Žene liderke i izazovi sa kojima se suočavaju su tema ekskluzivnog magazina Biznis liderke. Danas predstavljamo tim Dukley Hotel & Resort

11803 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Dukley Hotel & Resort
Foto: Dukley Hotel & Resort

Glavna odlika transformativnog liderstva koje čine žene je stvaranje podrške, razumijevanja i povjerenja za sve one koji žele biti dio ovog uspješnog tima, kao i formiranje pozitivnog i inspirativnog radnog okruženja u kojem se svako zaposleno lice osjeća ohrabreno za suočavanje sa svim poslovnim izazovima.

Mariia Khripchenko - Menadžerka prodaje nekretnina
Mariia Khripchenko - Menadžerka prodaje nekretninafoto: Dukley Hotel & Resort

U industriji ugostiteljstva žene čine veći dio zaposlenih, čak više od 50%. Iako je primjetno povećanje broja žena sa visokim obrazovanjem na menadžerskim pozicijama, zastupljenost žena na najvišim nivoima odlučivanja je i dalje na izrazito niskom nivou. Međutim, brojna istraživanja su nedvosmisleno pokazala da veći broj žena na rukovodećim pozicijama u hotelima pozitivno utiče na performanse same firme.

Jelena Srdanović - Menadžerka ljudskih resursa
Jelena Srdanović - Menadžerka ljudskih resursafoto: Dukley Hotel & Resort

A upravo je to politika kojom se vodi kompanija Dukley.

Već dugi niz godina, Dukley Hotel & Resort predstavlja sinonim za luksuzna putovanja, a ovaj jedinstveni i impresivni brend u crnogorskoj turističkoj ponudi je rezultat vizija zaposlenih, mahom žena, u Dukley menadžmentu. U industriji turizma koja se konstantno mijenja, Crna Gora postaje sve atraktivnija destinacija na svjetskoj sceni, a Dukley hotel kroz kontinuirane inovacije prati sve trendove i značajno utiče na identitet budvanske rivijere kao elitne turističke destinacije. Misija predvođena ženama u našoj kompaniji je pretvoriti Crnu Goru i sam Dukley u novi Mediteran - inspirativan, zadivljujući i neprevaziđen. Naš menadžment tim, u ženskom sastavu, prepoznaje potencijalnu transformaciju turizma u Crnoj Gori, ne samo kao put za lični uspjeh, već kao put koji donosi prosperitet i gradi bolju budućnost za ovu jedinstvenu zemlju.

Glavna odlika transformativnog liderstva koje čine žene u Dukley kompaniji je stvaranje podrške, razumijevanja i povjerenja za sve one koji žele biti dio ovog uspješnog tima, kao i formiranje pozitivnog i inspirativnog radnog okruženja u kojem se svako zaposleno lice osjeća ohrabreno za suočavanje sa svim poslovnim izazovima. U današnjem društvu koje sve više prepoznaje značaj rodne ravnopravnosti, žene u Dukley kompaniji dokazuju ličnim primjerom da su snaga, istrajnost i dosljednost univerzalne liderske osobine. Njihov entuzijazam i strast prema poslu motivišu ostale zaposlene da svoje ideje i talente pretvore u djela koja stvaraju jedinstven, prepoznatljiv i renomirani brend u Crnoj Gori.

Polina Shcherbatiuk - Operativna menadžerka
Polina Shcherbatiuk - Operativna menadžerkafoto: Dukley Hotel & Resort

Dugoročni angažman žena u menadžmentu Dukley kompanije svjedoči o ambiciji za rastom, donošenjem novih ideja i kontinuiranim napredovanjem. S druge strane, to je takođe ilustracija snažne podrške koju Dukley pruža svojim zaposlenima. Ova kompanija njeguje vrijednosti koje ne poznaju predrasude i otvorena je za inovativne poslovne ideje i izazove, sa ciljem stvaranja prostora u kojem talentovane žene mogu doći do izražaja, doprinoseći razvoju kompanije i cjelokupne turističke industrije.

Dukley ne pruža samo izvanredno iskustvo svojim gostima, već postavlja nove standarde u crnogorskom turizmu. Sa ženskim menadžmentom koji je značajno doprinio uspjehu ovog brenda, Dukley Hotel & Resort je inspiracija za sve one koji prepoznaju snagu i inovaciju koje žene unose u poslovni svijet.

Veoma sam ponosna na tim službe finansija sa kojim smo od same biznis ideje “Dukley Hotel” na A4 papiru došli do značajnih brojki u bilansu uspjeha - zajedničkog uspjeha firme koja postaje sve poznatija širom cijelog svjeta”, ističe Alina Medvedeva, finansijska direktorica

Alina Medvedeva - direktorka finansija
Alina Medvedeva - direktorka finansijafoto: Dukley Hotel & Resort

Bonus video: