MJU: Počinje novi ciklus edukacija u okviru projekta Digitalna akademija

"Digitalna akademija predstavlja jedan od prvih strateški osmišljenih projekata za prepoznavanje potencijala i vrednovanje dostignuća zaposlenih u oblasti digitalne transformacije, kroz bavljenje temama koje odgovaraju potrebama savremenog društva, prateći globalne trendove i prisutne izazove", rekli su iz ministarstva

2284 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo javne uprave (MJU) saopštilo je da projekat Digitalna akademija, koji realizuje taj resor, nastavlja sa novom serijom edukacija u oblasti ICT-a.

Kazali su da Digitalna akademija predstavlja jedan od prvih strateški osmišljenih projekata za prepoznavanje potencijala i vrednovanje dostignuća zaposlenih u oblasti digitalne transformacije, kroz bavljenje temama koje odgovaraju potrebama savremenog društva, prateći globalne trendove i prisutne izazove.

“Projekat je zamišljen kao prostor za sticanje znanja u relevantnim oblastima koje se tiču digitalizacije, ali i kao mjesto za umrežavanje, razmjenu ideja i iskustava, sa ciljem unapređenja digitalnih vještina - kako službenika, tako i građana”, kazao je generalni direktor Direktorata za infrastrukturu, informacionu bezbjednost, digitalizaciju i e-servise u MJU Dušan Polović.

On je istakao da će se prva planirana edukacija fokusirati na temu konfliktnog menadžmenta u javnoj upravi, te da je trenutno u toku definisanje termina planiranih budućih obuka.

“Bavićemo se veoma zanimljivim i aktuelnim temama, poput liderstva, vještačke inteligencije kroz principe mašinskog učenja, upotrebe ChatGPT alata i slično”, dodao je Polović.

Ministarstvo javne uprave pozvalo je sve zainteresovane građane i državne službenike da redovno prate zvanične naloge institucija na društvenim mrežama, gdje objavljuju sve relevantne informacije o aktuelnim obukama, procesu prijava...

"Već u narednim sedmicama će biti realizovane još dvije edukacije otvorene za širu javnost, a svi detalji će uskoro biti dostupni na zvaničnom sajtu i profilima Ministarstva javne uprave Crne Gore na društvenim mrežama", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: