Tražiće izmjene zakonskih rješenja koja se tiču statusa nacionalnih savjeta

Održan sastanak predsjednika nacionalnih savjeta i vijeća Crne Gore

2865 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Srpski nacionalni savjet
Sa sastanka, Foto: Srpski nacionalni savjet

Nacionalni savjeti i vijeća Crne Gore zajednički će podnijeti inicijativu za izmjene zakonskih rješenja Zakona o ljudskim i manjinskim pravima Crne Gore, koja se tiču statusa nacionalnih savjeta.

To je saopšteno nakon što su predsjednici nacionalnih savjeta i vijeća Crne Gore danas održali sastanak u prostorijama Srpskog nacionalnog savjeta.

"Na sastanku je usaglašen zajednički nastup Savjeta manje brojnih naroda u cilju boljeg budžetskog pozicioniranja u 2024. godini, jer očegledno je da su postojeća sredstva nedovoljna za elementarno funkcionisanje i rad Savjeta. Dogovoreno je da se zajednički podnesu inicijative izmjene zakonskih rješenja Zakona o ljudskim i manjinskim pravima Crne Gore, koje se tiču statusa nacionalnih savjeta", navodi se u saopštenju.

O inicijativi će biti obaviješteni Ministartstvo za ljudska i manjinska prava Crne Gore, Odbor za ljudska prava i slobode, Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava i drugi zainteresovani subjekti za prava i položaj manje brojnih naroda Crne Gore, saopštili su: Srpski nacionalni savjet; Hrvatsko nacionalno vijeće; Bošnjačko vijeće; Nacionalni savjet Albanaca, Savjet Muslimana i Romski savjet.

Bonus video: