MK Group donirala 100.000 evra vrtićima u Crnoj Gori

Zahvaljujući donacijama u okviru regionalnog društveno odgovornog programa „Podrška porodici” kompanija nastavlja da ulaže u decu, mlade i porodicu u godini kada obeležava 40 godina poslovanja

28810 pregleda 0 komentar(a)
Foto: MK Group
Foto: MK Group

Kompanija MK Group ove godine donirala je 100.000 evra vrtićima u Crnoj Gori. Sredstva za renoviranje i opremanje dobile su predškolske ustanove u Podgorici i Budvi. Zahvaljujući donacijama za unapređenje uslova u tri ustanove u ova dva grada, deca sada borave u lepšem i kreativnijem okruženju. Ove donacije realizovane su u okviru regionalnog društveno odgovornog programa „Podrška porodici“, u godini kada MK Group obeležava 40 godina poslovanja i kada je odlučila da povodom jubileja izdvoji preko jednog miliona evra za filantropske aktivnosti.

Svečanom predstavljanju završenih radova u vrtićima u Crnoj Gori prisustvovali su predstavnici Ministarstva prosvete Crne Gore, koje je pružilo podršku tokom procesa izbora predškolskih ustanova koje su primile novčana sredstva.

MK Group
foto: MK Group

„Želim da izrazim svoje lično zadovoljstvo i zahvalnost u ime Ministarstva prosvete Crne Gore kompaniji MK Group, koja je prepoznala potrebu naših najmlađih i uložila u poboljšanje našeg rada u vaspitno-obrazovnim ustanovama i u našim vrtićima u Crnoj Gori”, rekla je Aleksandra Kuč, generalna direktorica Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje i vaspitanje ispred Ministarstva prosvete Crne Gore i dodala da se nada da će u budućnosti biti još ovakvih akcija koje doprinose lepšem odrastanju dece i kvalitetu rada svih zaposlenih u predškolskim ustanovama.

O regionalnom društveno odgovornom programu „Podrška porodici“, koji MK Group realizuje sedmu godinu zaredom, govorio je Jovan Purar, direktor sektora pravnih i opštih poslova MK Group.

MK Group
foto: MK Group

„MK Group u godini kada slavi četiri decenije postojanja nastavlja svoj društveno odgovorni program „Podrška porodici” u celom regionu. Za vrtiće u Crnoj Gori, u Podgorici i Budvi, izdvojili smo 100.000 evra. Zahvaljujući ovim donacijama deca će imati mogućnost za lepše i radosnije detinjstvo i bolje uslove da rastu i razvijaju se. Povodom jubileja naše kompanije, ove godine donirali smo ukupno 750.000 evra za više od 20 vrtića u celom Adria regionu. Slavimo budućnost ulaganjem u najmlađe, jer verujemo da uz ovakva ulaganja u zajednice u kojima poslujemo, najbolje tek dolazi”, istakao je Jovan Purar.

Zahvalnost povodom ovih donacija izrazili su i rukovodici predškolskih ustanova u Crnoj Gori. Vrtić „Suncokrili” u Podgorici postao je bogatiji za dvorišni mobilijar, prostorije za igru i učenje opremljenje su novim didaktičkim nameštajem, a opremljen je i istraživački centar za decu sa posebnim potrebama. Predškolska ustanova „Đina Vrbica” u prestonici Crne Gore donaciju je iskoristila za kupovinu stolova, stolica i krevetića, dvorišni mobilijar, kao i za krečenje i ugradnju roletni. Vrtić „Ljubica Jovanović - Maše” u Budvi uložio je sredstva u nameštaj za povijanje beba, nove stolice, stolove, zidne police i ormare, kao i zamenu podova i stolarije.

Nakon završetka projekta u Crnoj Gori i Srbiji, do kraja godine biće završene donacije i u vrtićima u Sloveniji i Hrvatskoj povodom jubileja četiri decenije rada MK Group. Time će do kraja godine ukupno biti rekonstruisano više od 20 vrtića u celom Adria regionu.

MK Group
foto: MK Group