Milović: Za unapređenje pravosudne infrastrukture potrebno između 100 i 200 miliona eura

Poseban fokus u saradnji sa Turskom treba staviti na oblast ekstradicije, s naglaskom na pripadnike kriminalnih grupa, kazao je ministar u razgovoru sa ambasadorom te zemlje

4908 pregleda 6 komentar(a)
Milović i Kalkavan, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Milović i Kalkavan, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Na današnjem sastanku ministra pravde Andreja Milovića i ambasadora Turske Bariša Kalkavana istaknuto je da postoji značajan potencijal za unapređenje saradnje između dviju zemalja i da poseban fokus treba staviti na oblast ekstradicije, s naglaskom na pripadnike kriminalnih grupa, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Milović je, kako se navodi, informisao ambasadora o "velikim izazovima s kojima se suočava crnogorsko pravosuđe", naglašavajući loše uslove rada. Kazao je da je jedan od glavnih ciljeva Vlade unapređenje pravosudne infrastrukture, za šta će, kako je rekao, biti potrebno između 100 i 200 miliona eura.

"Ambasador Turske predložio je posjetu ministra Milovića turskom kolegi, kao i posjetu turskoj Pravosudnoj akademiji. Turska je izrazila spremnost da podrži i pomogne osnivanje slične pravosudne akademije u Crnoj Gori, za kojom postoji potreba, a putem svojih organizacija, uključujući TIKA. On je, takođe, ponudio je podršku Turske u organizaciji obuka i edukacija kadrova crnogorskog pravnog sistema", navodi se u saopštenju.

Bonus video: