Počinju svečanosti povodom proslave Dana opštine Bar

Iz Opštine rekli da su pripremili niz kulturnih, edukativnih i sportskih aktivnosti i događaja

3544 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Opština Bar saopštila je da su, u čast Dana opštine Bar i povodom obilježavanja 79 godina od oslobođenja Bara, u saradnji sa javnim ustanovama i institucijama, lokalnim sportskim i nevladinim organizacijama i udruženjima pripremili niz kulturnih, edukativnih i sportskih aktivnosti i događaja.

"Ovogodišnje svečanosti povodom obilježavanja praznika opštine Bar počinju u subotu, 11. novembra i trajaće do nedjelje, 26.novembra, a tokom tog perioda biće realizovano više od 20 različitih sadržaja poput izložbi, književnih promocija, edukativnih radionica posvećenih djeci, dječjih muzičkih manifestacija i pozorišnih predstava, koncerata, kvizova znanja, sportskih takmičenja i tradicionalnih poljoprivredno-turističkih manifestacija", rekli su iz Opštine.

Svečana sjednica Skupštine opštine Bar, kao centralni događaj ovim povodom, biće održana u petak, 24. novembra u sali Doma kulture, sa početkom u 12 časova, a njoj će prethoditi tradicionalno polaganje vijenaca na mjestu nekadašnjeg koncentracionog logora na Topolici i u Spomen domu, uz svečani stroj izviđačkog odreda "24. novembar", zaključuju iz lokalne samouprave.

Bar sveanosti
foto: Opština Bar
Bar sveanosti
foto: Opština Bar
Bar sveanosti
foto: Opština Bar

Bonus video: