Još bez rasprave o razrješenju direktora

Školski odbor OŠ “Štampar Makarije” nije zakazao sjednicu o nalazu Prosvjetne inspekcije

4409 pregleda 6 komentar(a)
Gačević, Foto: TV Vijesti/Youtube
Gačević, Foto: TV Vijesti/Youtube

Školski odbor Osnovne škole “Štampar Makarije” još nije zakazo sjednicu na kojoj bi raspravljali o nalogu Prosvjetne inspekcije koja je, zbog sporne ankete sprovedene kod učenika devetog razreda, tražila razrješenje direktora Novice Gačevića.

To je “Vijestima” juče kazalo više izvora iz te škole.

Predsjednica tog školskog tijela Danijela Bulatović uporno ne odgovara na pozive redakcije.

Mediji su početkom sedmice objavili da je, prema nalazu Prosvjetne inspekcije, Gačević dozvolio ulazak u školu osobi koje nije zaposlena, a da ga prethodno nije idenfitikovao. Inspekcijski nalaz pokazao je da sprovedena anketa nije predviđena Godišnjim planom rada te škole za tekuću školsku godinu, kao ni obrazovnim programima za predmete matematika, hemija i engleski jezik i književnost. Saopšteno je i da će inspektorka, u daljem postpuku, preduzeti sve mjere iz svoje nadležnosti i predložiti razrješenje Novice Gačevića.

“Vijestima” su iz te škole kazali da je sjednica Školskog odbora održana prije objavljenog nalaza prosvjetne ispekcije. Na njoj se, kako nezvanično saznajemo, govorilo o “hipotetičkim mogućnostima, šta će se i kako dalje raditi”.

Kazali su i da ne znaju kada će biti zakazana nova sjednica na kojoj će se konkretnije raspravljati o razrešenju Novice Gačevića.

Sporni upitnik sproveden je prošlog mjeseca u kojem se od učenika, između ostalog, tražilo da odgovore da li su i u kojoj mjeri saglasni sa tvrdnjom “da homoseksualci, prostitutke i narkomani zaslužuju da umru od side”.

Iz Ministarstva prosvjete kazali su “Vijestima” da su zatražili izjašnjenje direktora Gačevića povodom sporne ankete, koji je tada kazao da je upitnik izvršen na “molbu bivše učenice te škole za potrebe diplomskog rada iz psihologije”.

Bonus video: