Dnevnom boravku za starija lica u Plavu donirana tehnička oprema

Uručena zahvalnica "Centru kreativnih vještina" i predsjedniku Opštine

3113 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Centar kreativnih vještina
Foto: Centar kreativnih vještina

Dnevnom boravku za starija lica u Plavu donirana je tehnička oprema, a tim povodom je u toj ustanovi upriličen skup kome su prisustvovali predsjednik Opštine Plav Nihad Canović, predstvnici donatorske organizacije NVO “Centar kreativnih vještina” iz Berana i članovi penzionerskog društva iz Plava.

Predsjednik Udruženja penzionera Plav Vukajlo Radenović uručio je zahvalnicu donatorima i Canoviću, koji je pozdravio ovakav vid aktivnosti od strane nevladinog sektora.

"Canović se zahvalio organizaciji NVO 'Centar kreativnih vještina' koja je prepoznala ovu ranjivu grupu i omogućila im adekvatne uslove za svakodnevna okupljanja u narednom periodu", saopštila je ta nevladina organizacija.

Radenović je, dodaju, uputio zahvalnost toj NVO i njenom izvršnom direktoru Slobodanu Tomaševiću što je ispoštovao ugovorene obaveze i opremio njihov svakodnevni prostor novim mobilijarom.

Dnevnom boravku za starija lica u Plavu donirana je tehnička oprema u vidu lap topa, štampača, projektora, električnog platna za projektor i druga električna oprema. "Osim navedenog, u proteklih mjesec dana zamijenjena su stara i postavljana četvoro novih vrata, zamijenjen je stari i postavljen novi podni itison, zamijenjeni su stari stolovi i stolice sa novim i postavljana je nova ugaona garnitura", dodaje se u saopštenju.

Tomašević je rekao da je cilj realizovanih aktivnosti da se omoguće bolji uslovi za život koji odgovaraju potrebama penzionera u Plavu, kao i da se olakša rad i poboljšaju buduci programi u vidu organizacije edukativno-zabavnog sadržaja u skladu sa interesovanjima, željama i sposobnosti penzionera.

Donacija je realizovana je u okviru projekta “Radost života u zrelom dobu – podrška aktivnom starenju”, koji je podržan od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja, a realizuje se u saradnji sa NVO “Šansa”.

Bonus video: