Uprava za inspekcijske poslove: Ugostiteljski objekti u Podgorici sankcionisani za nepoštovanje radnog vremena...

Akcija je realizovana u saradnji sa Upravom policije OB Podgorica i to tokom večernjih i ranih jutarnjih časova

6318 pregleda 3 komentar(a)
Komunalna inspekcija, Foto: Glavni grad Podgorica
Komunalna inspekcija, Foto: Glavni grad Podgorica

Uprava za inspekcijske poslove Glavnog grada Podgorica saopštila je danas da je sprovela je trodnevnu akciju kontrole poštovanja radnog vremena i izvršila nazdor u desetinama ugostiteljskih objekata na teritoriji Podgorice.

U saopštenju se dodaje da je akcija realizovana u saradnji sa Upravom policije OB Podgorica i to tokom večernjih i ranih jutarnjih časova.

"U toku prve noći izvršeno je ukupno 14 kontrola. Subjekti nadzora su sankcionisani za prekršaj nepoštovanja radnog vremena, a izrečene su i mjere ukazivanja sa ciljem opomene. Naredne noći izvršene su 32 kontrole tokom kojih je kod jednog ugostiteljskog objekta evidentirana nepravilnost koja je sankcionisana prekršajnim nalogom", ističe se u saopštenju.

Iz Uprave su kazali da je takođe, izvršen obilazak većine ugostiteljskih objekata na teritoriji grada i konstatovano je da se u najvećem broju poštuje važeća Odluka o radnom vremenu.

"Trećeg dana akcije izvršena je kontrola ukupno 33 ugostiteljska objekta u svim djelovima grada i tokom koje nisu evidentirane nepravilnosti, što je konstatovano zapisnicima i službenim zabilješkama službenika Uprave za inspekcijske poslove i Uprave policije. Ukupno, tokom trodnevne akcije, kontrolisano je blizu 100 objekata i može se konstatovati da je zahvaljujući multisektorskoj saradnji između Uprave policije i Uprave za inspekcijske poslove dala dobar rezultat u smislu poštovanja radnog vremena ugostiteljskih objekata u Glavnom gradu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: