Borovinić Bojović čestitala Dan oslobođenja Cetinja: Prijestonica je simbol kulturne i istorijske baštine našeg naroda

"Zahvaljujući bogatom kulturnom nasljeđu Cetinje je sve više prepoznato na turističkoj mapi i vjerujem da će u budućem periodu, uz odgovorno rukovodstvo biti još više afirmisano kao atraktivna turistička destinacija, što će doprinijeti razvoju grada i boljim uslovima za život Cetinjana"

5087 pregleda 5 komentar(a)
Borovinić Bojović, Foto: Boris Pejović
Borovinić Bojović, Foto: Boris Pejović

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Јelena Borovinić Bojović uputila je čestitku povodom Dana oslobođenja Cetinja predsjednici Skupštine Prijestonice Mileni Vujović i gradonačelniku Nikoli Đuraškoviću, saopšteno je iz Glavnog grada.

"Rukovodstvu i svim građanima Cetinja srdačno čestitam Dan oslobođenja Prijestonice, u ime Skupštine Glavnog grada Podgorice i u svoje lično ime. Trinaesti novembar je za građane Cetinja poseban datum budući da se na današnji dan obilježava ne samo Dan Prijestonice, već i Njegošev dan, a slobodno možemo reći da su Vladika Rade i Cetinje ostavili neizbrisiv trag u tradiciji naše države", navodi se u čestitci.

Ona je istakla da je Prijestonica "simbol kulturne i istorijske baštine našeg naroda i kroz svoju bogatu istoriju iznjedrila je državnike i vojskovođe koji su izvojevali pobjedu našeg naroda u borbi protiv fašizma".

"Upravo na temeljima te borbe počiva današnja slobodna i proevropska Crna Gora. Takođe, Prijestonica je kolijevka poznatih pjesnika i duhovnika koji su svojim djelima dali poseban pečat istoriji i tradiciji države", dodala je.

"Zahvaljujući bogatom kulturnom nasljeđu Cetinje je sve više prepoznato na turističkoj mapi i vjerujem da će u budućem periodu, uz odgovorno rukovodstvo biti još više afirmisano kao atraktivna turistička destinacija, što će doprinijeti razvoju grada i boljim uslovima za život Cetinjana", zaključuje se u čestitci.

Bonus video: