Šćekić: Njegoš je osluškivao potrebe naroda i pretvarao ih u realnost, radio je na pomirenju među braćom...

"Baštinimo i unapređujmo ono što su nam naši velikani u nasleđe ostavili.
Njihova djela sa ponosom ističimo i radimo na očuvanju naših vrijednosti i kulturnog nasleđa", istakao je Šćekić

3961 pregleda 5 komentar(a)
Šćekić, Foto: Luka Zeković
Šćekić, Foto: Luka Zeković

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih, Dragoslav Šćekić čestitao je Njegošev dan i poručio da današnji dan s ponosom obilježavamo u znak sjećanja na jednog od najvećih književnika i prosvetitelja.

"Baštinimo i unapređujmo ono što su nam naši velikani u nasleđe ostavili. Njihova djela sa ponosom ističimo i radimo na očuvanju naših vrijednosti i kulturnog nasleđa", istakao je Šćekić u saopštenju koje je dostavila Socijalistička narodna partija (SNP) čiji je on član.

Šćekić je dodao da vjeruje "u mlade ljude, njihovu težnju ka očuvanju naše tradicije, da su im vodilja naši velikani, prosvetitelji, mudraci, pjesnici i stvaraoci".

"To je jedini i ispravan put koračanja ka savremenom, baš onako kako je to i Njegoš radio. Njegoš je osluškivao potrebe naroda i pretvarao ih u realnost, radio je na pomirenju među braćom i nepokolebljivo se borio za slobodu i dostojanstvo svoga naroda. U to ime, drage naše građanke i građani, srećan vam ovaj veliki praznik, Njegošev dan - dan kulture", zaključio je Šćekić.

Bonus video: