Dukaj: Cetinje dugo zaostaje u ekonomskom i infrastrukturnom pogledu i ne razvija se u skladu sa potencijalima

"U duhovnom, kulturološkom i urbanističko-arhitektonskom smislu, Cetinje je biser naše zemlje, grad muzej i simbol crnogorske prošlosti i kulture", poručio je Dukaj

4872 pregleda 4 komentar(a)
Dukaj, Foto: MJU
Dukaj, Foto: MJU

U ekonomskom i infrastrukturnom pogledu, nažalost, Cetinje već dugo zaostaje i ne razvija se u skladu sa svojim potencijalima i istorijskom bitnošću, saopštio je ministar javne uprave, Maraš Dukaj.

On je kako je saopšteno iz Ministarstva javne uprave (MJU) čestitao 13. novembar, Dan Prijestonice Cetinje, gradonačelniku, Nikoli Đuraškoviću i predsjednici Skupštine Prijestonice, Mileni Vujović.

"Prijestonica Cetinje je vjekovima kulturno i obrazovno sjedište Crne Gore, i jezgro postojanja crnogorskog naroda, pa tako baštini neprocjenjivo književno, muzejsko, arhivsko i istorijsko blago", istakao je Dukaj.

On je dodao da Cetinju pripada posebno mjesto u istoriji ne samo Crne Gore, već i cijelog Balkana.

"Borba za slobodu bila je i jeste, vodilja svakog građanina Cetinja koji generacijama neizostavno na potomke prenose vrijednosti slobodarstva, časti, hrabrosti i rodoljublja. U duhovnom, kulturološkom i urbanističko-arhitektonskom smislu, Cetinje je biser naše zemlje, grad muzej i simbol crnogorske prošlosti i kulture. Međutim, u ekonomskom i infrastrukturnom pogledu, nažalost, Cetinje već dugo zaostaje i ne razvija se u skladu sa svojim potencijalima i istorijskom bitnošću", naveo je Dukaj.

On je poručio da je uvjeren da će promocijom kulturnog i istorijskog nasljeđa, kao i realizacijom projekata od presudne važnosti, uprava Prijestonice, umijeti da planira i realizuje prioritete, ali i da prepozna potrebu da se što prije afirmiše kao mjesto prepoznatljive, bogate i autentične turističke ponude.

"Ministarstvo javne uprave nastavlja sa podrškom Prijestonici u unapređenju pružanja elektronskih usluga, kao i u uspostavljanju saradnje u oblasti digitalne transformacije i e-uprave u cilju stvaranja jedne efikasne javne uprave. Uz najbolje želje vama, svim građankama i građanima, još jednom srdačno čestitam Dan Prijestonice", zaključio je Dukaj.

Bonus video: