Martinović: Imajući Njegoša, i mi znamo da imamo velikane duha, on je simbol našeg državnog dostojanstva

"Zato je bilo prirodno da najprije predložimo, a onda i izglasamo dan Njegoševog rođenja za crnogorski dan kulture. Naša kultura nema važnijeg datuma od datuma Njegoševog rođenja"

2407 pregleda 8 komentar(a)
Martinović, Foto: Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera
Martinović, Foto: Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera čestitao je građanima Crne Gore Njegošev dan.

"Proslavljajući Njegoša, proslavljamo najbolju verziju sebe, proslavljamo najveći kulturni domet koji se sa našeg podneblja uzdigao do evropske i svjetske kulturne baštine", kazao je Martinović.

On je istakao da "imajući Njegoša, i mi znamo da imamo velikane duha, koji nisu ništa manji od velikana duha koje su dale ostale zemlje svijeta, pa je Njegoš, onda, i simbol našeg državnog dostojanstva".

"Zato je bilo prirodno da najprije predložimo, a onda i izglasamo dan Njegoševog rođenja za crnogorski dan kulture. Naša kultura nema važnijeg datuma od datuma Njegoševog rođenja", dodao je on.

"Uzgred napominjem da Njegošev dan ove godine obilježavamo kroz dva neradna dana, čime je u potpunosti izjednačen sa ostalim državnim praznicima, što dan na koji je rođen najveći među nama objektivno i zaslužuje", zaključio je Martinović.

Bonus video: