"Mi možemo": Oštro osuđujemo grubo vrijeđanje ličnosti Vuksanović Staković

Iz “Građanskog pokreta Mi možemo” su pozvali "sve građanke i građane da potpišu on-line peticiju kojim se traži da ministar vanjskih poslova Filip Ivanović uputi protestnu notu Srbiji"

2969 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Nevladina organizacija (NVO) "Građanski pokret Mi možemo” oštro osuđuje grubo vrijeđanje ličnosti bivše poslanice Skupštine Crne Gore, Draginje Vuksanović Staković, saopšteno je NVO.

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) i haški osuđenik Vojislav Šešelj objavio je knjigu u kojoj vrijeđa bivšu poslanicu Socijaldemokratske partije (SDP) Draginju Vuksanović Stanković.

Naziv Šešeljeve knjige je "Montenegrinska k*****tija Draginja Vuksanović".

Iz “Građanskog pokreta Mi možemo” su pozvali "sve građanke i građane da potpišu on-line peticiju kojim se traži da ministar vanjskih poslova Filip Ivanović uputi protestnu notu Srbiji".

Oni su istakli da kao društvo "zajednički moramo se suprostaviti i stati na put govoru mržnje koji urušava ugled naše zemlje, a ispoljava se kroz vrijeđanje dostojanstva žene, nekadašnje poslanice".

"Pozivamo na solidarnost i podršku cijelog društva u borbi za poštovanje ljudskih prava, odbranu dostojanstva građanki i građana i ugleda države. Moramo podići glas protiv svih napada marginalaca koji kontaminiraju prostor u kojem živimo", navodi se u saopštenju.

Bonus video: