Spajić: U Cetinje je uvijek bila zagledana Crna Gora i region, kao u najmarkantniji primjer slobodarstva...

Premijer navodi da su Prijestonici potrebni novi, održivi privredni sadržaji i unaprijeđene infrastrukturne mreže kako bi se u potpunosti valorizovali njen prirodni potencijal i izvanredno bogato nasljeđe kulturne, umjetničke i duhovne baštine

6858 pregleda 12 komentar(a)
Spajić, Foto: Boris Pejović
Spajić, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić uputio je čestitku gradonačelniku Prijestonice Nikoli Đuraškoviću, predsjednici Skupštine opštine Mileni Vujović, odbornicima, građankama i građanima povodom 13. novembra – Dana Prijestonice Cetinje.

Iz Vlade je saopšteno da se u čestitki se između ostalog ističe: "Dozvolite da vam u ime Vlade Crne Gore i u svoje lično ime najiskrenije čestitam Dan oslobođenja grada, u koji je uvijek bila zagledana cijela Crna Gora i region, kao u najmarkantniji primjer slobodarstva i ohrabrenja na putu beskompromisnog zalaganja za univerzalne vrijednosti".

Premijer navodi i da su Prijestonici potrebni novi, održivi privredni sadržaji i unaprijeđene infrastrukturne mreže kako bi se u potpunosti valorizovali njen prirodni potencijal i izvanredno bogato nasljeđe kulturne, umjetničke i duhovne baštine.

"Kolijevka naše moderne državnosti i beskompromisnog evropskog puta, ne smije ni u kom smislu biti prepuštena nemaru. Siguran sam da ćemo u vremenu koje je pred nama, ulazeći u realizaciju kapitalnih projekata, razvijati i njegovati konstruktivnu, bogatu i uspješnu saradnju, na opšte dobro svih građana Cetinja i cijele Crne Gore", poručio je Spajić.

U saopštenju Vlade se navodi da je Spajić "izrazio uvjerenje da ćemo vrlo brzo bilježiti svima vidljive i vrijedne pomake u ekonomskoj diversifikaciji, revitalizaciji i očuvanju prirodnih bogatstava, boljem standardu građana, te snažnijoj zaštiti najranjivije populacije i ugroženih, marginalizovanih društvenih grupa".

Bonus video: