Popović: Prisjećamo se svih hrabrih Cetinjanki i Cetinjana koji su junačkom borbom uspjeli da nadjačaju neprijatelja

"Temelji koji su nam postavili naši preci nesumnjivo su čvrst oslonac i putokaz svim budućim generacijama kako da se izbore sa izazovima savremenog društva njegujući ideju antifašizma"

5545 pregleda 10 komentar(a)
Popović, Foto: Boris Pejović
Popović, Foto: Boris Pejović

U ime Skupštine Crne Gore i svoje lično ime gradonačelniku Nikoli Đuraškoviću, predsjednici Skupštine Prijestonice Mileni Vujović kao i svim građankama i građanima Cetinja, najsrdačnije čestitam 13. novembar - Dan Prijestonice Cetinje, saopštila je potpredsjednica Skupštine, Zdenka Popović.

"Obilježavajući ovaj dan prisjećamo se antifašističke borbe svih hrabrih i časnih Cetinjanki i Cetinjana koji su svojom viteškom i junačkom borbom uspjeli da nadjačaju moćnijeg neprijatelja, oslobode se okova zla i Cetinju omoguće slobodu i nadu u bolju budućnost", kazala je ona.

"Temelji koji su nam postavili naši preci nesumnjivo su čvrst oslonac i putokaz svim budućim generacijama kako da se izbore sa izazovima savremenog društva njegujući ideju antifašizma", dodala je.

"Da Prijestonica ima svijetlu budućnost dokazuje i činjenica da svakodnevno njene prirodne ljepote, atraktivno istorijsko i kulturno nasljeđe obilaze turisti iz cijelog svijeta, pozicionirajući Cetinje na mapi najprestižnijih turističkih centara", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: