Bečić: Dan Prijestonice nas podsjeća da je svaka kap naše istorije utkana u temelje slobode naše zemlje

"Cetinje nas uči da mudrost nije samo u slavljenju prošlosti, već i u hrabrom suočavanju sa izazovima budućnosti, čuvajući vječiti plamen slobode i pravde"

3181 pregleda 2 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Aleksa Bečić, Foto: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić čestitao je 13. novembar, Dan Prijestonice Cetinje.

„S ponosom i čašću obilježavamo Dan Prijestonice, dan koji nas podsjeća da je svaka kap naše istorije utkana u temelje slobode i pravde naše zemlje", naveo je Bečić u čestitki.

Cetinje nas uči da mudrost nije samo, kako je rekao, u slavljenju prošlosti, već i u hrabrom suočavanju sa izazovima budućnosti, čuvajući vječiti plamen slobode i pravde.

"Neka nas ovaj dan podsjeti na našu zajedničku odgovornost da čuvamo i njegujemo nasljeđe naših predaka, da gradimo budućnost koja će biti dostojna naše prošlosti", stoji u saopštenju.

Sa ponosom gledamo naprijed, kazao je, čuvajući sjećanja na sve one koji su doprinijeli da Cetinje postane simbol crnogorske državnosti i kulture.

"Sretan Dan Prijestonice svim Cetinjankama i Cetinjanima i svima koji Cetinje nose u srcu. Neka naš grad cvjeta u miru, slobodi i prosperitetu"

Bonus video: