Karticom za popust lakše do zimskih pneumatika

U skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima Crne Gore, član 132 određuje obavezu upotrebe zimskih guma za vozila kategorija M i N od 15. novembra do 1. aprila tokom zimskih uslova, kao što su snježne padavine, led ili poledica.

16761 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Castellana
Foto: Castellana

Prema Zakonu, minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika tokom zimske sezone iznosi 4mm, pružajući neophodnu trakciju i sigurnost u zahtjevnim uslovima vožnje. Dodatno, "Službeni list Crne Gore", broj 120/21 od 12. novembra 2021. godine, objavljuje Naredbu o vremenskom periodu i putu koja proširuje obaveznu upotrebu zimskih guma bez obzira na prisustvo zimskih uslova na određenim putevima.

Uz poštovanje ovih zakonskih odredbi, želimo naglasiti značaj dodatnih pogodnosti za vozače. Castellana predstavlja karticu za popust na zimske gume, omogućavajući vozačima da ostvare određene privilegije prilikom nabavke kvalitetnih zimskih pneumatika. Karticu možete podići u bilo kojoj Castellana poslovnici.

Uzeti u obzir sve navedene elemente, vozači ne samo da poštuju zakonske zahtjeve za zimske gume već i imaju priliku ostvariti dodatne beneficije na ostali asortiman uz Castellaninu karticu za popust do 25%. Ova kombinacija pruža ne samo bezbjednost već i ekonomske olakšice tokom perioda kada su zimski uslovi najizazovniji. Uz ove mjere, želimo unaprijediti bezbjednost u saobraćaju i olakšati vozačima da se pripreme za zimsku sezonu.