MPUD: Odović razgovarao sa Zakarijom, razmatra se proširenje sistema Regionalnog vodovoda

“Dogovoreno je i da se uskoro održi zajednički sastanak sa Ministrom turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimirom Martinovićem, kao i predstavnicima Regionalnog vodovoda, na kojem bi bili razmotreni dalji modaliteti saradnje”, kaže se u saopštenju

3061 pregleda 0 komentar(a)
Odović i Zakarija, Foto: Printscreen YouTube
Odović i Zakarija, Foto: Printscreen YouTube

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović razgovarao je danas sa šefom Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Crnoj Gori Remonom Zakarijom, o stanju na projektima u pogledu upravljanja otpadom i proširenja sistema Regionalnog vodovoda.

Iz Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine saopšteno je da je Zakarija informisao Odovića o dostupnosti EU fondova preko kojih je moguće ostvariti finansiranje do 70 odsto projekta.

Kako se navodi, preostalih 30 odsto sredstava moguće je realizovati kroz pozajmicu EBRD-a, kao i modelima pristupa ovoj pomoći.

Odović je kazao da se nada u što skoriju finalizaciju navedenih projekata.

On je kazao da su spremni da se kroz zajedničku saradnju radi na razvijanju kapaciteta postojeće infrastrukture.

“Dogovoreno je i da se uskoro održi zajednički sastanak sa Ministrom turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimirom Martinovićem, kao i predstavnicima Regionalnog vodovoda, na kojem bi bili razmotreni dalji modaliteti saradnje”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: