Raspisan međunarodni tender za rekonstrukciju devet stručnih škola u Crnoj Gori

Projektom obuhvaćena sanacija i rekonstrukcija ŠSVSO "Sergej Stanić" Podgorica, SSŠ "Cetinje" Cetinje, SMŠ "Danilo Kiš" Budva, SSŠ "Bar" Bar, SMŠ "Bećo Bašić" Plav, SSŠ "Berane" Berane, SSŠ "Vukadin Vukadinović" Berane, SSŠ "Rožaje" Rožaje, SEEŠ "Bijelo Polje" - Bijelo Polje

7700 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Uprava za kapitalne projekte, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke i inovacija i Evropskom investicionom bankom objavila je međunarodni tender za izbor izvođača radova koji će rekonstruisati devet srednjih stručnih škola u Crnoj Gori.

Procijenjena vrijednost radova je preko 4,8 miliona eura, bez PDV-a i dodatnih troškova, uz napomenu da se ponude mogu dostaviti do 15. januara 2024. godine.

Projekat je, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, dio programa "Unaprjeđenje crnogorskog sistema obrazovanja", koji se sprovodi uz finansijsku podršku Evropske investicione banke, a kroz koji je već ugovorena izgradnja objekta JU OŠ "Vladimir Nazor" i potpisan ugovor za isporuku računarske opreme za škole u Crnoj Gori.

"Ovim projektom obuhvaćena je sanacija i rekonstrukcija: ŠSVSO "Sergej Stanić" Podgorica, SSŠ "Cetinje" Cetinje, SMŠ "Danilo Kiš" Budva, SSŠ "Bar" Bar, SMŠ "Bećo Bašić" Plav, SSŠ "Berane" Berane, SSŠ "Vukadin Vukadinović" Berane, SSŠ "Rožaje" Rožaje, SEEŠ "Bijelo Polje" Bijelo Polje.

"Vjerujemo da će se kroz ovaj projekat do kraja godine raspisati i međunarodni tender za nabavku namještaja za naše škole, dok će u sljedećoj biti dinamizirane aktivnosti za izgradnju nove gimnazije u Podgorici, kao i novih osnovnih škola u City kvartu i na Karabuškom Polju, te rekonstrukciji više predškolskih i školskih objekata", piše u saopštenju.

Dodaju da je ovaj tender još jedan od pokazatelja da, kako iz državnog budžeta, tako i uz pomoć međunarodnih partnera se mogu učiniti veliki koraci za unaprjeđenje kvaliteta infrastrukture i kreirati ambijent za izvaredno obrazovanje.

Bonus video: