DPS Danilovgrad: Ne odlagati završetak Martinićkog puta

Iz DPS-a pozvali lokalnu vlast da izabere kredibilnog izvođača i realizuje projekat

1924 pregleda 3 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Danilovgradski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) apelovao je na Opštinu Danilovgrad da ne odlažu završetak Martinićkog puta i da izaberu kredibilnog izvođača kako bi se taj projekat realizovao.

"Prvih sto dana nove vlasti nijesmo reagovali, ali evo već ulazimo u dvanaesti mjesec rada lokalne vlasti, a ne nazire se rješavanje problema Martinićkog puta. Nerješavanje ovog problema je veliki infrastrukturni problem, a takođe i veliki problem za život i rad stanovništva ovoga kraja. I pored više najava realizacije ovog projekta, i stavljanje istog kao prioriteta, uslijedilo je klasično kupovanje vremena. Manevar koji je lokalna vlast uradila da projektovani put opet projektuje, a ne doprojektuje sa potrebnim trotoarima i stajalištima je dodatno potrošilo vrijeme, kao i sredstva, a o tome smo u više navrata govorili", navodi se u saopštenju.

Kazali su da se nisu pokazala kao tačnim obećanja koja je davao predsjednik Opštine sa rukovodstvom, da će rekonstrukcija pomenutog puta imati prioritet i da će se ta saobraćajnica vrlo brzo izgraditi.

"Rekonstrukcija Martinićkog puta se i dalje odlaže, što mještani ovog kraja nikako ne žele da prihvate. Svakodnevno korišćenje ovoga puta nanosi veliku štetu mještanima, kao i način režima saobraćaja, javni prevoz do te mjere je ugrožen da svaki dan odlaganja je izuzetno štetan i neprihvatljiv", dodaju iz danilovgradskog DPS-a.

Rekli su i da su sredstva koja je Opština izdvojila za eksproprijaciju tog puta "značajno obezvrijeđena".

"Radi se o sredstvima u iznosu od pola miliona i ista nijesu isplaćena već više od godinu dana. Ovim putem se obraćamo Izvršnoj vlasti Opštine Danilovgrad da umjesto nerealizovanih obećanja, ne odlažu završetak Martinićkog puta i da se u hitnom postupku izaberu kredibilni izvođači, kako bi, iako sa velikim zakašnjenjem, ušli u realizaciju ovog projekta. Bilo kakvo odlaganje i kupovanje vremena neće biti tolerisano od građana koji u javnim istupima najavljuju radikalizaciju problema i neprihvatljivost daljeg odlaganja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: